Giresun Atandı

AK Parti Sinop İl Başkanlığına Uğur Giresun atandı.

Giresun Atandı

AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpçü'nün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sinop Belediye Başkan adayı olarak açıklanması ardından boşalan il başkanlığı makamına genel merkez atama yaptı.

Geçtiğimiz günlerde 5 isim arasında teşkilat mensuplarıyla temayül yoklaması yapan parti genel merkezi, iki gün önce de mevcut il yönetiminin istifasını almış, il başkanı olarak adı geçen 5 ismi mülakat için Ankara'ya çağırmıştı. AK Parti Genel Merkezinin kararı akşam saatlerinde netleşti. Daha önce 3 yıl Sinop İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürüten Uğur Giresun, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın oluruyla AK Parti'nin yeni Sinop il başkanı oldu. Giresun'un kısa süre içerisinde yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.

İLK MESAJ BİRLİK VE BERABERLİK

Atama kararı ardından Uğur Giresun, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Hedefin 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Sinop'u AK belediyecilikle buluşturmak olduğunu söyleyen Giresun, "Gün birlik günüdür. Tüm teşkilat üyelerimiz ve tüm halkımızla yola çakıyoruz. Allah çıktığımız yolda bizleri ve tüm teşkilat üyelerimizi muvaffak eylesin. 31 Mart seçimlerinde yeni bir zafer kazanacağız. 1 Nisan sabahı Sinop'un bütün ilçeleri ve merkezi AK belediyecilikle tanışmış olacak” dedi.

UĞUR GİRESUN KİMDİR?

 1976 yılında Sinop Merkez Korucuk Köyünde doğdu. İlkokulu Korucuk ilkokulunda, orta ve lise öğrenimini Sinop Merkez Ticaret Lisesinde tamamladı. 2000 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavını kazanarak mali müşavir ruhsatını aldı. 2003 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi ile siyasi hayatına başladı. Ekonomik işlerden sorumlu il başkan yardımcılığı, mali ve idari işlerden sorumlu il başkan yardımcılığı ve teşkilat başkanlığı görevlerinde bulundu. 22 Temmuz 2007 Milletvekili Seçimlerinde Sinop 3.sıra milletvekili adayı olarak seçime katıldı. 29.03.2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Sinop Merkez İl Genel Meclis üyesi olarak seçildi. 3 yıl İl Genel Meclis Başkanlığı ve 5 Yıl Plan Bütçe Komisyon Başkanlığı yaptı. 07.06.2015 tarihinde yapılan milletvekilliği seçiminde aday adayı oldu. Mali müşavirlik faaliyetinin yanı sıra Sinop Merkez, Boyabat, Gerze ve Ayancık ilçelerinde ticari faaliyetleri devam etmektedir. Mali Müşavirler Odası üyeliği, Sinop Spor Kulübü As Başkanlık, THK Sinop Şubesi Başkan Yardımcılığı, Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi, Sinop Yüzme İhtisas Spor Kulübü üyeliği, İl Genel Meclis Üyeleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üye ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. AK Parti Siyaset Akademisi eğitimini tamamladı. Yöneticilik, iletişim, yerel idare kaynaklarının etkili kullanılması ve enerji verimliliği konularında yurt içi ve yurt dışında seminer ve konferanslara katıldı. Evli ve 2 çocuk babası olup orta derece İngilizce bilmektedir.

Vitrin Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER