Heyet Ankara ziyaretini tamamladı

Ankara'ya çıkartma yapan Sinop heyeti, bakanlıklarda önemli görüşmelerde bulundu.

Heyet Ankara ziyaretini tamamladı

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop heyetiyle birlikte Ankara ziyaretlerini bakanlıklar ve genel müdürlükler nezdinde sürdürdü. Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun, Sinop İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Yazıcı'nın katıldığı ziyaretlerde, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük, Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ile ayrı ayrı görüşmelerde bulunuldu.

TARIM VE ORMAN BAKANI PAKDEMERLİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ
AK Parti Milletvekili Nazım Maviş Ankara ziyaretleriyle ilgili yaptığı açıklamada, heyetin ilk görüşmesini Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile yaptıklarını anlattı. Yatırım programında olan Gerze içmesuyu başta olmak üzereiçmesuyu, dere ıslahları, tabiat alanları başlıklarında projelerin planlama ve yapım süreçleri ile yatırım programına alınması istenilen yeni tekliflerin geniş bir şekilde değerlendirildiğini belirten Hazım Maviş, ormancılık faaliyetleri ve üretime yönelik gelişmelerle doğa koruma ve milli parkların turizme katkısının artırılması gibi diğer kamu yatırımlarının dile getirildiğini açıkladı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK ZİYARET EDİLDİ
Maviş, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile gerçekleştirilen görüşmede ise Sinop ve ilçelerimizde yapılacak yeni yatırım ve güçlendirme çalışmalarının yanı sıra eğitim öğretim faaliyetlerine ilişkin taleplerin görüşüldüğünü ifade etti. Nazım Maviş, Sinop heyeti Milli Eğitim Bakanlığında ayrıca Bakan Yardımcısı Reha Denemeç ile de bir görüşme gerçekleştirildiğini aktardı.

  1. ARDINDAN BAKAN KOCA'DAN 3 AMBULANS TAHSİSİ
    Sinop heyetiyle beraber bir sonraki görüşmeyi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile gerçekleştirdiğini dile getiren AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım, görüşmede Türkeli ve Erfelek'te hastane yapımına ilişkin son durumun yanı sıra ilçelerdeki diğer sağlık yatırımları, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi ve Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinin yatak kapasitelerinin artırılması, hastanelere yeni tıbbi cihazların kazandırılması gibi konuların değerlendirildiğini söyledi. Yapılan görüşmeden hemen sonra Sinop’a tam teşekküllü 3 yeni ambulans tahsis edildiğini dile getiren Nazım Maviş, Sinop’a yapılan rekor sayıdaki uzman hekim ataması sebebiyle Fahrettin Koca'ya teşekkür ettiklerini bildiridi.

Sinop heyetinin Ankara programı İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük ve Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’e yapılan ziyaretle tamamlandı.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER