Hizmet Yarışında Bende Varım Dedi

Metin Gürbüz Cumhuriyet Halk Partisinden Sinop Belediye Başkanlı için aday adayı oldu.

Hizmet Yarışında Bende Varım Dedi

Metin Gürbüz’ün basın açıklaması:

     Bilindiği üzere 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel yönetim seçimleri süreci Yüksek Secim Kurulunun 26 Ekim 2018 tarihinde seçim takvimini açıklaması ile başlamış bulunmaktadır. Bu maksatla, Sinop Belediye başkan aday adaylığı kararımı/iddiamı açıklamak için buradayız.  

     İçinde bulunduğumuz süreç, önümüzdeki 5 yıl, içinde yaşadığımız Sinop’umuzun kaderini, yaşam kalitesini ve geleceğe miras bırakabileceğimiz şekilde etkileyecek. Seçeceğimiz yerel yöneticilerin yönetim anlayışına göre alacakları kararlar bizim yaşantımızı ve yaşam alanlarımızı doğrudan etkileyerek toplumsal kaderimizi ve geleceğimizi belirleyecektir.

     31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimleri, CHP’nin demokratik, katılımcı, etkin ve dürüst yönetim anlayışını hayata geçirebilmek için önemli bir fırsat yaratmaktır.

            CHP’nin yerel yönetim anlayışı bellidir ve parti tüzüğünde bu anlayış açıkça belirtilmiştir. Bu yönetim anlayışının ilkeleri bütün CHP’li belediyeler tarafından rehber alınarak uygulamaya konulmalıdır.

      Bu nedenle, kentimizin kaynaklarını hizmete dönüştüren, kültürel mirasımızı ve doğayı koruyan, planlı, çevre ile uyumlu kentleşmeyi savunan, Sinopluları, kentimizde yaşayan yurttaşlarımızı ve sivil toplumu, kararların oluşumuna katacak olan yerel yöneticilere ve kadrolara ihtiyaç var.

      Sinop’un ve Sinop’ta yaşayan insanların ihtiyaçları olan temel yaklaşım; önceliğimizde insan olan halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışıdır.

      Yerel yönetimlerin görevi yalnızca bina, imar vb. fiziki yapı projelerinden ibaret değildir. Kültür, sanat, turizm, spor ve çevre politikalarının geliştirilmesi de yerel yönetimlerin görevleri arasındadır. Ayrıca doğaya ve bizimle birlikte yaşayan diğer canlılara yaşam olanakları yaratmaktır.

      Belediyelerin tek sahibi halktır. Belediyelerin tüm hizmetlerinin temeli insan odaklı olmalı ve halka hizmet etmelidir.

                                          “İnsan odaklı sosyal belediyecilik”

       Kendi kendini yöneten, sosyal ve kültürel değerlerin üretildiği, bilimin geliştirildiği, tüm yaşamsal faaliyetlerin paylaşıldığı, katılımcılığın önünü açan, kentsel demokrasiyi esas alan, temel kentsel sorunların alabildiğince toplumun tüm katmanlarının uzlaşısı ile çözüleceğine inanan, karar alma süreçlerinde söz ve karar alma hakkı tanıyan, şeffaf, hesap vermeye ve demokratik denetime açık, gücünü halktan alan yönetimler/yöneticiler olmaları gerekmektedir.                                

                                              Yaşanabilir bir Sinop için ,

      Kadınların, çocukların, engellilerin, yaşlı ve yoksulların toplumsal yaşama tam ve eşit yurttaşlar olarak katılımı için, kentsel ulaşım hizmetlerinin, yolların, kaldırımların, kamuya açık yapıların ve kullanım alanlarının düzenlemesinde engelli bireylerin hak ve ihtiyaçlarına uygun standartlarda tasarımlar yapacağıma, kente karşı sorumluluk duyacağıma, doğaya karşı sorumluklarımı yerine getireceğime, katılımcılığın önünü açacağıma, kentsel hizmetlerin ihtiyaçlar ve haklar ekseninde ele alacağıma, karar alma süreçlerinde, söz ve karar alma hakkı tanıyacağıma, şeffaf olacağıma, etkin ve üretken bir politikayı hayata geçirilmesini sağlayacağıma, bilgiyi paylaşacağıma, denetime açık olacağıma, başlıca sorunlarımız olan, yol, yaya güvenliği, otopark, temizlik, kanalizasyon, görsel kirlilik, alt yapı vb. sorunları çözeceğime, halkımızın çıkarlarını koruyacağıma, kentsel tarihi ve kültürü koruyarak Sinop’a kent kimliği kazandıracağıma,  şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına söz veriyorum.

                                           Gelin, bu kenti birlikte yönetelim !

                           Gelin, geleceğimize sahip çıkarak özveride bulunalım,

                     kentimiz için cesaret ve kararlılıkla birlikte mücadele edelim!

  •  Gelin, insan odaklı halkçı ve sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirelim.

                                                                       Saygılarımla

                                                            Metin GÜRBÜZ

                                                CUMHURİYET HALK PARTİSİ

                                      SİNOP BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI 

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER