Karadeniz, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar neticesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından ''Genel Başkan Başdanışmanı'' olarak atandı. Karadeniz konuya ilişkin yaptığı açıklamada görevin tüm Sinop'a hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Karadeniz, Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı oldu

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevlendirildiği ''Denizcilik Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü Saha Çalışması''nı tamamladı. Tüm Türkiye'de ses getiren, balıkçı ve sektör paydaşlarını buluşturan proje sonrası gelen yazıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'i  ''Genel Başkan Başdanışmanı'' olarak atadı. Sinop Milletvekili Barış Karadeniz yaptığı yazılı açıklamaya görevi Sinoplularla birlikte  yürüteceğini belirterek başladı. Karadeniz;'' Öncelikle Genel Başkan Başdanışmanı olarak bizleri görevlendiren Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na çok teşekkür ediyorum.Bu görevin yalnız bize değil tüm Sinop'a hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin birleştirici gücü Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yürümeye devam edecek, her geçen gün  yarının aydınlık Türkiye'si için mücadelemizi sürdüreceğiz .Bu onurlu görevi Sinoplu vatandaşlarımız ile layıkiyle yerine getireceğiz''dedi.


Devamında gerçekleştirdikleri Denizcilik Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü Saha Çalışması hakkında bilgi veren Barış Karadeniz;
''1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirmesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ayak bastığı Tütün İskelesi'nden bizi denize uğurlamasıyla ''Türkiye'nin En Güvenli Limanı Biz Olacağız'' diyerek yolculuğumuza başladık. Denize kıyısı olan 28 ilimizi ziyaret ettik.Artvin Hopa'dan Hatay Samandağ'a kadar liman liman gezdik, balıkçılarımızla su ürünleri sektörü paydaşlarıyla, Sahil Güvenlik Komutanlıkları, Liman Başkanlıkları, İl Tarım Müdürlükleri, üniversitelerimizle buluştuk.
Sorunlar büyük, balıkçılık bitme noktasına gelmiş. Sezon bitmeden çok sayıda balıkçı kontak kapatmış. Balıkçının meslek tanımı bile yok, iktidar balıkçıyı ceza kesme mekanizması olarak görüyor.Denizler sanayi atıklarıyla kirletiliyor balık popülasyonu azalıyor, yakıt parasıyla da beli bükülen balıkçı avdan eli boş dönüyor. Balıkçı yanındaki personelin maaşını ödemekte güçlük çekerken sayısız evrakla türlü idari yükümlülükler altında eziliyor. Akkuyu'ya,  Sinop'a nükleer santral kurmaya çalışan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Nükleer santralin denize vereceği zararı bilmeyen yöneticilere laf anlatmaya çalışıyoruz. Nükleerin soğutma suyunun denize verildiğinde sudaki bir derece ısınmanın bile deniz yaşamına ne kadar etki edeceğini, üç tarafı denizle çevrili Sinop'ta denizdeki canlı popülasyonuna ne kadar zarar vereceğini anlatmaya çalışıyoruz.  Balıkçılığın sürdürülebilirliğini sağlamak için denizlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Yarınlara daha temiz bir deniz bırakmak istiyorsak planlama yapmak gerekiyor. Balıkçının, sektörün sorunları Ankara'da masa  başında oturularak çözülemez.Liyakatsiz atamalarla başa gelen yöneticilerin yayımladığı sirkülerle balıkçılığın sürdürülebilirliği sağlanamaz'' cümlelerini kullandı.

Karadeniz;''Bakanlığın Mevzuatı Hazır, Biz Hazırız''

Sözlerini Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun da kürsüde sürekli söylediği, CHP iktidarında kurulacak bakanlığı anlatarak sürdüren Karadeniz;
''Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da sıkça dile getirdiği iktidarımızda kurulacak Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı'nın gerekliliğini gittiğimiz her limanda gördük. Balıkçıya bakan yedi bakanlık var, kendi aralarındaki çekişmeden yine zararı balıkçı kardeşim görüyor.  Balıkçı artık muhatap alacağı, denizi bilen balıkçılığı bilen bakanlığa kavuşmak istiyor.

Bildiğimiz, sorunları çözeceğimize inandığımız sektörün yarasına merhem olmayı kendimize hedef belirledik. Sorunları dinledik, çözüm yollarını denizin muhatabı vatandaşlarımızla görüştük. Gittiğimiz her yerde sorunları tek tek not aldık, yazımında sona yaklaştığımız raporda da bu sorunları ölçüt olarak alıyoruz. Raporumuzu Genel Merkezimize vereceğiz, sorunları Genel Kurul'da her geçen gün daha yüksek sesle haykıracağız. Kuracağımız bakanlığın mevzuatı hazır, biz hazırız.  Denizcilik ve Balıkçılık Bakanlığı ile bu sorunları yine ekmeğini denizden kazanan vatandaşlarımızla bir araya gelerek çözeceğiz. Bu vesileyle bir kez daha bizi Başdanışmanı olarak atayan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum. Dün olduğu gibi yarın da Sinoplu hemşehrilerimin sesi olmaya devam edecek, her daim yanlarında olmayı sürdüreceğim. Yeni görevimiz tüm Sinop'a hayırlı uğurlu olsun.'' cümlelerine yer verdi. 





Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 2 yıl Önce

olsa ne olacak, chp ne yaptıki bugüne kadar. sanki iktidara gelecek karadenizde kaynak bulacak, ülke refaha erecek.

banner381
SIRADAKİ HABER