Karadeniz: Milleti Düşünen Yok!

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, piyasaların yangın yerine döndüğünü belirterek, “Euro 4 lirayı aşmış, dolar 4 liraya koşuyor. AKP’li milletvekilleri kendilerini kurtarma, rejimi değiştirme rüyasıyla yanıp tutuşuyor. Milleti düşünen yok. Olan hep vatandaşlarımıza oluyor” dedi.

Karadeniz: Milleti Düşünen Yok!

CHP’li Milletvekili Karadeniz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “tek adam rejimi” anayasasının görüşmeye başladığı günden bu yana döviz fiyatlarının rekor seviyelere yükseldiğini ifade etti. Karadeniz, şunları söyledi:

“Dolar, Euro, altın rekor kırdı. 4 liraya yaklaşan dolar kuru sonrasında benzine zam geldi. 20 gün içinde 3 defa zam gelen benzin fiyatlarının ardından otogaz fiyatları da zamlandı. Vergi artışları kapıda. Faiz yükselişi kapıda. Milleti düşünen yok. Mecliste, ne yazık ki esnafından, ihracatçısına, emeklisinden, işçisine, asgari ücretlisinden, çiftçisine, balıkçısından, besicisine vatandaşı düşünen tek bir AKP’li milletvekili yok. Varsa yoksa Recep Tayyip Erdoğan’ı nasıl tek adam yaparız. Nasıl rejimi değiştiririz. Türkiye yangın yerine döndü. Ateşi körüklüyorlar. Ekonomi allak bullak oldu. AKP’li milletvekilleri kendilerini kurtarma, rejimi değiştirme rüyasıyla yanıp tutuşuyor. Esnaf perişan. Sinop’ta turizm çok zor durumda. Sorun Sinop’taki esnafa: Bir tane gidişattan memnun olan varsa, kredi borcu olmayan varsa biz de mutlu olacağız. Millet artık bıktı. Vatandaş yoruldu. Dünyanın hiçbir ülkesinde halkı bu kadar sorun yaşarken hükümeti başka şeyle uğraşmaz. Sorunları çözmeye uğraşır. Ama yok kardeşim yok! Gelin bu sorunları hep beraber çözelim. Derdimiz başkanlık değil. Derdimiz büyük! Meclis’in uğraştığı şeye bakın. Ülkenin çıkışını başkanlığa bağlıymış gibi gösteriyorlar. 14 yıldır neredesin diye sormazlar mı adama? Ülkedeki bu yangını söndürmek için AKP hükümetine sesleniyorum. Gelin bu rejim değişikliği sevdasından vazgeçin. Türkiye’deki bu yangını söndürmek hepimizin elinde. ‘Sorunları görmeyelim. Sorunlar büyümeden, milletin kafası karışmadan başkan yapıverelim’ mantığı ülkeyi karanlığa daha fazla götürür. Sorunları çözmeden halının altına süpürmek bizi, ülkemizin geleceğini daha fazla karanlığa götürür. Ülkemizin geleceğini yok eder.”

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 18:27

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER