Partiniz sizi aday yapacakmı?

Belediye başkanlığına Aday olmak istediğinizi net bir şekilde ortaya koydunuz. Sizi aday adayı olarak partiniz neden aday yapsın? Aday olduğunuzda Gerze seçmeninin sizi Belediye Başkanı yapmasını sağlayacak oy desteğini niye versin?

Partiniz sizi aday yapacakmı?

Sorunun birinci kısmından başlayarak cevaplamaya çalışayım. Ben sol-sosyal demokrat bir geçmişten geliyorum. 2019 yılının son aylarında da Gerze’de CHP üyeliğine başvurdum. Böylece partili bir sol-sosyal demokrat haline geldim. Gerze’nin bu çevrelerinden çok az kişi, benim adımı duymadığını söyleyebilir. Özellikle 40 yaş üzeri kesinlikle duymuştur, biliyordur ve hatta anısı vardır. İsmimi duymayan, beni bu tarihe kadar tanımamış olanlar da, yapacakları küçük bir araştırma ile pek de olumsuz denilmeyecek bilgilere sahip olacaklardır. Partili veya partiyi etkileyebilecek CHP seçmeninin önünde 2 önemli sorun olduğunu düşünüyorum.

Birincisi 2019 yerel seçimlerinde; 10 yıldır elinde olan ve 2019’ a göre bir önceki seçimde 2.000 oyun üzerinde fark atarak aldığı belediyeyi, AKP’ ye 400’ e yakın farkla kaybetmiştir. Bu durumu en pozitif tarafından bakarak okuduğumuzda, bu zamana kadar yapılan belediyeciliği, partili/partisiz seçmenin 2.500 civarında kısmı, yeterli veya uygun bulmamıştır. Bu, üretilen sıradan beledi hizmetlerden gayri memnuniyet şeklinde olabileceği gibi; bu alanlarda başarılı ve yeterli bulsa bile, bu işleri yaparken kullandığı Belediye Başkanlığı yapma yöntemini, yetersiz veya uygun bulmuyor olabilir. Mutlaka pozitif olarak değerlendirilecek hizmetler üretilmiştir. Demek ki beklenti, üretilenin üzerinde olduğu için eksiklik hissi yaşanmış, ya da hizmet doğru şekilde anlatılamamış olabilir. Bunların enine boyuna değerlendirilmesi gerekir. Onun için, önümüzdeki seçimi yeniden kazanmayı düşünen partililerin, bu olumsuzluğu aşacak, eski ve yeni seçmende bu duyguyu yaşatmayacak, hizmet ve hizmetin üretilme seçeneklerine ihtiyacı vardır.

İkincisi de, 2019 seçimlerinin kaybına neden olan bu “uygun veya yeterli bulmama” durumunu aşacağına, çözeceğine inanılan; yeni, donanımlı, seçmenin çok büyük kısmında karşılık bulacak adayın yaratılmasıdır.

Bu iki sorunun bir de, parti içi çelişkilerden kaynaklanan boyutu olduğu gibi; parti dışı seçmen boyutunda da nedenlerinin olduğunu düşünmekteyim. Onun için de, bu olumsuzlukların üstesinden gelecek bir adayın belirlenmesi gerekecektir. Yani parti içi çelişkilerde, üzerinde fazlaca ihtilaf bulunmayan, asgari müştereklerde mutabık kalınacak bir aday belirlenmesi önem arz etmektedir. Bu adayın; beraberinde hem geçmişte yaratılan olumlu belediyecilik örneklerini devam ettirebileceğine, ve hem de yeni belediyecilik anlayışlarıyla, siyasi iddiasını bir üst kategoriye çıkartacak yeniliklere sahip olmasını önemseyecektir. Tabi ki bu kabiliyetlerin kolay bir şekilde, kısa seçim çalışması döneminde, 2.500 civarında oy vermeyen, gayri memnun seçmene anlatılması; adaylarının, onlarda “uygun aday” olarak görülmelerine ikna edilmeleri gerekmektedir.

İşte anlattığım bu nedenlerden ötürü CHP seçmeni, bu iki temel sorunu ortadan kaldırabilecek adayın ben olduğumu düşüneceğine inanıyorum. Ben hem parti çevrelerinde, parti içi ihtilaflarda krize neden olamayacak bir geçmişe sahip olduğumu; hem de ilerleyen zamanlarda çıkacak muhtemel krizleri de, eskiye nazaran daha sağlıklı bir şekilde yönetebileceğimi gördüklerine/göreceklerine inanıyorum. Onun için de adayım. Benim adaylığımın kişisel olmadığını; kariyer planlaması içermediğini; daha iyiye ulaşmak için yapılacak bir kişisel özveri olduğunu da düşüneceklerine inanıyorum. Ben siyaset yapmanın, “iyi bir şey” olduğunun hatırlanmasına ihtiyaç duyulduğu bir dönemden geçtiğimize inanıyorum. Klasik siyasi tercihlerden ziyade; kişisel olmayan, adanmışlık içeren, siyasi sonuçların pozitif olması gerektiğine inanan kesimin temsilcisiyim. Yoksa kısır çelişkilerin, vasat hizmet üretmeye talip, bir öncekini tekrarlayan veya ancak bir tık üstünü hedefleyebilen siyasi rollerin revaçta olduğu durumların adayı değilim. Böyle bir durumda adaylıktan çok, seçmen olmayı yeğlerim.

Daha fazla ve farklı hizmetlerin üretilmesi, Gerze’nin kronik sorunlarının çözülmesi noktasında başarılı çalışmalar yapacağımızı düşünüyorum. Yapacağımız diyorum çünkü bu işi bireysel yapılan bir iş olarak algılamıyorum. Bu işin bir ekip işi olduğunu, birlikte çalışılarak, ortak akılla çok güzel ve daha az hatalı işlerin yapılabileceğine inanan yöneticilerdenim. Zaten şeffaf belediyecilik, katılımcı belediyecilik kavramları da bunu gerektiriyor. Yoksa “ben bilirim” ci, “bana oy verildi”, “ben ne dersem o” anlayışıyla yönetilen belediyeciliğin de, hükümet etmenin de, sonuçlarını Gerze olarak, ülke olarak yaşıyor ve görüyoruz. Muğlak konuşmamak gerekir. Fark yaratacak hizmetleriniz nelerdir? Derseniz eğer, bilgilendirme videolarımda da çerçevelerini çizdiğim, işlerin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin rotadan ötesini, vaatlerin ayrıntısını şimdi söylememek gerekir. Sır olduğu için değil bu tavrım. Hem henüz ham haldeler. Zaman içerisinde olgunlaşacaklar. Benim dışımda bu işlere kafa patlatan arkadaşların, sivil toplum kuruluşlarının, dışarıda yaşayan Gerzelilerin, Gerze’ de yaşayanların katkılarıyla, çerçevesi çizilmiş, netlik kazanmış projeler haline gelecektir. O bakımdan, taahhüt listesinde sıra numaralı olarak taahhütte bulunmak için henüz erken. Ama paylaşımlarımızda hangi sorunu nasıl çözeceğimizin yol haritasını veriyoruz zaten. Biz, yapılacak hizmetleri son ana kadar saklayalım. Yoksa kopyalarlar gibi bir anlayışa sahip değiliz. Bizim görüşlerimizi rakibimiz ekip hayata geçirirse, Gerze kazanır. Biz de zaten Gerze kazansın istiyoruz. O zaman böyle düşünmeyeceğimiz anlaşılır.           

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 3 yıl Önce

Küçük bir araştırmanın sonucu: “Sarraf’a dokunan kızağa çekildi. Sarraf’la ilgili altın ticaretini ve Esendere Sınır Kapısı’ndaki hayali ihracatı raporlaştıran müfettişler, Erdoğan’ın talimatıyla Başbakanlık’a eklenen bürokrat havuzuna gönderildi. İzleme birimine kaydırılan listede iki isim daha dikkat çekiyor. O isimler de Rıza Sarraf’la ilgili raporlara imza atan başmüfettişler Şener Çelepçıkay ile Bülent Eryılmaz. (Kaynak : https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sarrafa-dokunan-kizaga-cekildi-384919).” Sizin Belediye Başkanı olacağınız yere Ak Parti merkezi hükümette kalmaya devam ederse kaynak gelir mi? Bunun mümkün olabilmesi için bagajınız fazla ağır değil mi? gka

Bülent Eryılmaz
Bülent Eryılmaz @Göbeğini Kaşıyan Adam! - 3 yıl Önce

göbeğini kaşıyan adam mrhb, bütçe olanaklarından kaynak getirmenin yolu, akp siyasilerine veya bürokratlarına dokunmamaksa! kamu görevi yapan, yetkisini kanundan alan benim gibi bürokratların suya sabuna dokunmadan, adeta görevini kötü kullanarak iş yapmasıysa! bu muhalefet partisinden ziyade iktidar partisinden aday olunması anlamına gelir. aksine, görevini gereği gibi yapmış, yaparken de kimseden çekinmemiş, etkilenmemiş bürokrat olmak, bagajdan ziyade, övünç meselesi olarak algılanmalıdır. i̇şini kanun gereğine göre yapan, tuttuğunu koparan, kendi ve hemşerilerinin hakkını layıkıyla koruyan bir belediye başkanı, bütçeden gerzeye düşen payın eksiksiz alınmasını sağlayacaktır. ötesi siyaset değil ahbap çavuş ilişkileridir ki, bu dönem onun bile başarıldığı meçhul. eğer düşüncelerinizdeki gibi, akp yöneticilerince zararsız görülen bir belediye başkanı olursa, gerze bütçe olanaklarını alabilir mi?sanman. niye versinki? kazandığı ilçeye kaydırır. muhalefet farktır. i̇ktidarca sevilmez.

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 3 yıl Önce

15 Temmuz 2016 gecesi, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım ilgili Komutana telefon ile Akıncı Üssünü vurun emrini verdiğinde, Komutan yazılı talimat istemişti. Komutan kanun gereği görevini yapmıştı bunu isteyerek. Ama bu Komutan sonra kanunu çiğneyip sözlü talimatı uygulayarak bir ülkenin kaderini değiştirmiştir o gece. Adana’da durdurulup aranan MİT tırlarında silah bulunması da kanuni olmayabilir ama bunun devamındaki gelişmelere baktığınızda sonradan Zeytin Dalı ve Fırat Kalkan’ı ile bölgeye yapılan müdahalenin terörle mücadele ve ülkenin bekası için ne anlama geldiği aşikardır. Bir komutan ve bürokrat Mustafa Kemal, 9. Ordu Müfettişi görevi ile isyanları bastırması için Anadolu'ya atanmış fakat görevini kötüye kullanarak milli mücadeleyi başlatmıştır! Bürokrat olarak Bandırma Vapuruna binen bir komutan iken Samsun’a bir Siyasetçi olarak çıkmış, bir ülkenin kaderi değişmiştir. Padişahın kendine verdiği emri ve kanunlar çerçevesinde görevini yerine getirseydi tarih nasıl yazılırdı dersiniz? Rıza Sarraf şimdi tutuklu, yakın bir gelecekte süreç tamamlanacak, öncesi ve sonrası ile bunun da tarihi yazılacak ve siz de görevini yapan bir bürokrat olarak bu tarihte yerinizi alacaksınız. gka

Bülent Eryılmaz
Bülent Eryılmaz @Göbeğini Kaşıyan Adam! - 3 yıl Önce

i̇kinci yoruma ihtiyaç duydum. peş peşe yayınlarsanız sevinirim.
tarih, olaylar olup bittikten çok sonra yazılır. olayların içinde bulunan kamu görevlilerinin çoğu, yaşanan süreci görmez. görenlerse olayların müsebbipleridir. müfettiş müsebbip olabilecek bir görevli değildir. işini gereği gibi yapmasının yolu kanuna uygunluktur. her yapılan önemli kamu görevi de tarih yazmaya vesile olmaz. m. kemal atatürk örneği hariç, anlattığınız örneklerin bir kısmı, daha tarafsız tarih yazımına konu olabilecek kadar eskimemiştir. ilerleyen zamanda sizin gibi tespitte bulunanların doğruluğu açığa çıkar. yine askeri yönetimde yazılı olmayan emir de mümkündür. yazılı emir isteme daha sağlam iş yapma yöntemidir. o gece yaşananların gerçeklerini ilerleyen zamanda gerçek tarih yazacak. henüz erken. benim bu şekilde açıklama yapma niyetim; bulanan suyun, bulanık kalmaması içindi. ben kamu görevini adam gibi yapmış/yapacak biriyim. aksini düşünenlere hodri meydan. sen de saklanmadan yazsan ya gka.

Bülent Eryılmaz
Bülent Eryılmaz @Göbeğini Kaşıyan Adam! - 3 yıl Önce

göbeğini kaşıyan adam merhaba; bu polemiğin devam etmesinin gerzeye ve belediye başkanlığı seçimine katkısının olacağını sanmamakla birlikte, cevap vermesem olmayacak. baştan söylemek gerekirse, gazetelerdeki haberlerde geçen iranlı rıza sarraf soruşturma raporu ile doğrudan ilgim bulunmamaktadır. bir soy isim benzerliğidir. ama raporu bilirim ve ben yazsaydım da altına imzamı basardım. o raporda iranlıya kara paracı, hayali ithalatçı ve ihracatçı damgası vurulmuştur. hem de hükümet tarafından vatan kurtaran adam muamelesi yapılırken, bayrak motifli fonda televizyonlarda röportaja çıkartılırken. gazete bir kaç popüler konuyu gündeme alıp, benzer gerekçelerle başbakan talimatıyla görev yeri değişikliğine dikkat çekmiştir. muhtemel örnek olay karışmıştır. baştan bunu vurgulasam korkuyor zannı oluşurdu. ben korkmam. ama bu noktada açıklamamak, raporu yazanların emeğine saygısızlık olacak. bir kamu görevlisi için ülkesine en iyi hizmeti yapmak, görevini kanuna uygun yapmakla başlar. ./..

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 3 yıl Önce

Bende bu haberin bir bilgi kirliliği olabileceğini tahmin etmiş, bunun için özellikle kaynak belirtmiştim. İlk yorumunuzda haberi tekzip etmeniz daha uygun düşerdi ve kimse de korktuğunuzu falan düşünmezdi. Ben yalandan korkarım. gka

Bülent Eryılmaz
Bülent Eryılmaz @Göbeğini Kaşıyan Adam! - 3 yıl Önce

göbeğini kaşıyan adam merhaba; haberde sadece referans gösterilen örnek olay karışıklığı var. sizin sorduğunuz "sizin belediye başkanı olacağınız yere ak parti merkezi hükümette kalmaya devam ederse kaynak gelir mi? bunun mümkün olabilmesi için bagajınız fazla ağır değil mi?" kısmına cevap verildiği için, karışıklık göz ardı edilmiştir. bu asıl sorunuz yerine, yanlışlığı vurgulamak; farklı algılamalara yol açtığı gibi, asıl soru hakkındaki düşünceleri ifade etmekten de imtina ediyormuşum gibi olurdu. malum cevap olanağı sınırlamadan dolayı kısıtlı. bu benim neyi düşünerek cevap verdiğimin samimi açıklaması. ben yalan söylemem. başkalarının yalanı da kendini bağlar. beni hiç ilgilendirmez. dolayısıyla, başkalarının yalanından da o kadar korkmam. yapıcı eleştirilerini ve sorularını bekliyorum. her şey güzel olacak.

banner381
SIRADAKİ HABER