Yılmaz Şanlan: Yerelde İttifak Yok!

İYİ Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı Yılmaz Şanlan, "Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Ancak yerelde ise iyi Parti seçimlere kendi listeleri ile girecek. Yerelde ittifak söz konusu değil" dedi.

Yılmaz Şanlan: Yerelde İttifak Yok!

İYİ Parti Sinop İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısıyla Sinop Milletvekili aday adayları tanıtıldı.

Parti il binasında gerçekleştirilen program İl Başkanı Serpil Ünlütürk'ün konuşmasıyla başladı. Teşkilat üyelerinin tam kadro katıldığı programda konuşan İl Başkanı Ünlütürk, partiyi kurdukları günden bu güne azim ve kararlılıkla çalıştıklarını söyledi. Ünlütürk, bu son süreçte aynı azim ve kararlılıkla uğranmadık ev, sıkılmadık el, dokunulmadık omuz bırakmayacaklarını dile getirdi.

Ünlütürk'ün konuşması ardından aday adayları eski il başkanı Yılmaz Şanlan ve Sinoplu Ekonomist Baki Taşkıran birer konuşma yaptı.

KENDİM İÇİN BİR İKBAL BEKLENTİM YOK
Daha önce hiç siyaset yapmadığını ve politikayla ilgilenmediğini belirten Baki Taşkıran, ancak ülkenin yaşadıklarını gördüklerinde aday olmaya karar verdiğini dile getirdi.

Taşkıran, "Yarın çocuklarım bana 'Baba insanlar kurtuluş savaşı veriyordu, sen neredeydin?' derse. Ben de diyeceğim ki, 'İyi arkadaşlarla beraber, iyi bir parti ile beraber çalıştım' Onun için buradayım. Kendim için bir ikbal beklentim yok. Ben Sinoplu’yum. Helaldı köyünde doğdum. Helaldı köyünden çıkıp, gelebileceğim en iyi yerlere geldim. Helaldı köyünde yaşamaktan da oldukça mutluyum" dedi.

İYİ Parti aday adayı Yılmaz Şanlan'da yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Konuşmaları partili gençler tarafından sık sık kesilen Şanlan; “Değerli dava arkadaşlarım, sevgili Sinoplular mensubiyetinden ve temsilinden şeref duyduğum, Genel başkanımız sayın Meral Akşener ile yol yürümekten onur duyduğum iyiler ve cesurlar hareketini iktidar yapmak ve Sinop'ta birinci parti yapmak için aday adayıyım.
Yıllardır ihmal edilen Sinop'umuza hak ettiği hizmetleri vermek için, gecemizi gündüzümüze katmak için aday adayıyım. Milletimize, tarihimize ve Sinop'a karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için aday oluyorum. Bizim siyasetten muradımız yaşadığım memlekete, ile, ilçeye siyaseten hizmet etmektir. Siyasetten muradımız Sinop'un gençlerinin, Sinop'un yiğit ve delikanlı gençlerinin haklarını hukuklarını korumaktır.
Liyakat sahibi olmasına rağmen, yandaş olmadığı için hakkı yenen mobing uygulanan memur ve işçi kardeşlerimin haklarını korumaktır. Resmi kurum kapılarında horlanan itilip kakılan teyzelerin, amcaların, ablalarımın, abilerimin, kardeşlerimin haklarını korumaktır.

SİNOPLU HEMŞERİLERİMİN HAKKINI KORUMAK İÇİN GELİYORUZ
Değerli dava arkadaşlarım liyakatsiz atamalar yüzünden çivisi çıkmış bürokrasiyi yeniden düzene sokmak, liyakatle buluşturmak için geliyoruz. Her türlü bürokratik yeterliliğe sahip olmasına rağmen, yönetici yapılmayan Sinoplu hemşerilerimin hakkını korumak için geliyoruz. Tarlasını ekemeyen, ektiğinde emeğinin karşılığını anlayamayan çiftçi kardeşlerimin haklarını korumak için geliyoruz.
Traktörüne mazot alamayan köylü kardeşlerimizin hakkını korumak için geliyoruz. Balık cenneti Sinop’ta geçimini zor sağlayan balıkçılarımızın, kirasını ve faturalarını ödemekte zorlanan esnafımızın hakkını korumak geliyoruz. İşsizlik yüzünden göç eden hemşerilerimizin hakkını korumak için geliyoruz. Sinop'ta kangren haline dönüşen işsizlik sorununu çözmek için geliyoruz. Sinop'un her alanda hak ettiği yatırımları Sinop'a kazandırmak için geliyoruz. Sinop'u eğitimde, üretimde, tarımda ve turizmde marka şehir yapmak için geliyoruz” diye konuştu.

BİZ KAZANDIĞIMIZDA BİRLİK BERABERLİK KAZANACAK
Biz kazandığımızda seçimin kaybedeni olmayacak. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi etnik kökenden olursa olsun Vatan, millet, bayrak kaygısı taşıyan devletine, milletine sadakat ile bağlı olan herkes kazanacak diyen Şanlan; “ Biz kazandığımızda birlik beraberlik kazanacak. Biz kazandığımızda anneler kazanacak, teyzeler, kazanacak, amcalar kazanacak, gençler kazanacak.

SEÇİLİRSEM SİNOP'UN, MİLLETİN VE TÜM HEMŞERİLERİMİN TEMSİLCİSİ, MİLLETİN VEKİLİ OLACAĞIM
Buradan tüm Sinoplu hemşerilerime sesleniyorum. Sizlere hizmet yolunda sizden bir dönem yetki istiyorum. Değerli dava arkadaşlarım Daha öncede defaatle söylediklerimi tekrar etmek istiyorum. Siyaset tarzımızı yol arkadaşlarım, kader birliği yaptığım dava arkadaşlarım iyi bilir. Asla bir grubun bir ekibin adayı, temsilcisi, vekili, silahşörü, kalemşörü olmadım, bundan sonra da olmayacağım. Seçildiğim taktirde Sinop'un, milletin ve tüm hemşerilerimin temsilcisi, milletin vekili olacağım.

Değerli dava arkadaşlarım, sevgili Sinoplular bu çerçevede siyasetimizi bugüne kadar, Sinop'un alışılmış dar kalıpları içerisinde yapmadım, bundan sonra da asla yapmayacağım. Rakiplerimiz ile bireysel çıkar masalarında, menfaat odalarında, akçeli işlerde, ortak rant kapılarında buluşmadım, bundan sonra da asla buluşmayacağım.

Bugüne kadar, hak, hukuk, liyakat ve ahlak üzere hareket ettim, bundan sonra da aynı şekilde hareket edeceğim. Değerli arkadaşlarım, çok kıymetli misafirler. Benden asla inanmadığım bir sözü bugüne kadar duymadınız, bundan sonra da duymayacaksınız. Asla çift dilli, iki yüzlü olmadım, bundan sonra olmayacağım. Dışı başka içi başka bugüne kadar olmadım, bundan sonra da asla olmayacağım. Bugün burada ne söylüyorsam, yarın da aynı söz ve düstur üzere olacağım. Mevkilerin ve makamların, önce Allah'a sonra millete karşı sorumlu olduğunu bir an bile aklımdan çıkarmayacağım. Değerli dava arkadaşlarım devletimizin kurucusu ve banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmazlar’ Sinop'a hizmet yolunda Sinoplu’ya hizmet yolunda asla yorulmayacağız. Kader gayrete aşıktır. Gayret bizden, teveccüh hemşerimizden, takdir yüce Rabbimden. Biz hazırız, biz Sinop için hazırız, biz çözeriz. Sinop'un hak ettiği güzel günlere kavuşmasına az kaldı”.

YERELDE İTTİFAK YOK!
İYİ Parti Sinop Milletvekili Adayı Yılmaz Şanlan, İYİ Partinin yerelde seçimlere kendi listeleriyle gireceğini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı konusunda ittifakız. Adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Ancak yerelde ise iyi Parti seçimlere kendi listeleri ile girecek. Yerelde bir ittifak asla söz konusu değil" dedi.

Vitrin Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2023, 18:53

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER