Yüksek “Bıçak Sırtında”

Adalet ve Demokrasi Platformu Başkanı Hüseyin Yüksek, Ersoy Dede’nin konuğu idi.

Yüksek “Bıçak Sırtında”

Son günlerde katıldığı TV programlarında yaptığı açıklamalarla gündem yaratan Adalet ve Demokrasi Platformu Başkanı Hüseyin Yüksek, son olarak Ersoy Dede’nin hazırlayıp sunduğu Bıçak Sırtı programının konuğu idi.

Başta son günlerde yeniden tırmanan terör olayları ve ülke gündemindeki konuların masaya yatırıldığı programda, Dede’nin sorularını yanıtlayan Yüksek; kanımca kurulabilecek en uygun koalisyon AKP-MHP arasında kurulabilecek bir koalisyondur. Çünkü AKP, 7 Haziran seçim stratejisini CHP eleştirileri üzerine kurmuştur. Kendisi ile çelişmeyecektir.” diye başladığı konuşmasında HDP’li Abdullah Zeydan’ın “tükürüğümüzle boğarız” çıkışına dair ise de” HDP ne yaptığından kendinin de haberi olmayan bir oluşumdur. Bir siyasi parti falan da değildir. ‘ Haziran’da bu oluşuma oy veren emanet oylar da dahil olmak üzere verdiği oyların pişmanlığını yaşamaktadırlar. PKK artık siyaseten tükenmiştir, Kandil Öcalan’ı tamamen etkisiz eleman haline getirmiştir” yorumunu getirdi. Büyük tartışmalar sonucu yasalaştırılan İç Güvenlik Yasasının uygulanmadığını son gelişen olaylarda görüldüğünü ifade eden Hüseyin Yüksek, bu yasanın en küçük taviz verilmeksizin uygulanması gerektiğine vurgu yaptı. HDP’li 80 vekili ise son günlerde gelişen olaylarda can veren insanlarla ilgili olarak sessiz kalmakla suçlayan Yüksek, HDP’yi ve Selahattin Demirtaş’ı, ise PKK’ya silah bırak çağrısı yapmayarak sessiz kalmakla suçladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül arasında bir problem olduğuna inanmadığını ifade eden Adalet ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Yüksek, AKP üst yönetiminin bu tartışmalarda birleştirici bir tutum takınmadığı eleştirisinde bulundu.

HABERİN VİDOSU İÇİN TIKLAYIN

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2015, 15:55

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim Dönmez
İbrahim Dönmez - 9 yıl Önce

ak parti ile mhp yi ortak görmek isteyen iyi niyetli vatandaşlara müteşekkiriz. ancak şu tesbitimi nasıl yorumlarlar acaba: "mhp ile ak partinin tabanları yakında mhpnin tavanı kendi tabanına yakın mı acaba...???

banner381
SIRADAKİ HABER