2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Boyabat ilçesinde iki gün önce yaşanan ve 4 kişinin yaralandığı silahlı kavga ardından barışmak için bir araya gelen taraflar arasında tekrar çıkan kavgada 2 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı.

2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı

Olay 05 Şubat Cumartesi saat 23.00 sıralarında Boyabat ilçe merkezi Bağlar Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre umuma açık alkollü bir mekanda yaşanan kavga sonrası tarafların barışmak amacıyla bir araya geldiği sırada tekrar kavga çıktı. Kavganın silahlı çatışmaya dönüşmesi sonucu 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Sağlık ekiplerince Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan tabancayla vurulan Aşkın Ç. ve Cemal E. yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Diğer yaralılar ilk müdahalelerinin ardından kentteki farklı hastanelere sevk edildi.

Emniyet güçleri başlatılan soruşturma kapsamında failleri gözaltına aldı. Emniyet güçlerince olayın meydana geldiği mahalle ve yaralıların kaldırıldığı hastane önünde geniş güvenlik önlemi alındı. Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ve İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin'de ilçeye gitti.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Bu arada konuyla ilgili Sinop Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; "05.02.2022 saat 23.00 sıralarında Boyabat ilçemizde meydana gelen asayişe müessir olayda toplam iki vatandaşımız ateşli silah yaralanması neticesi hayatını kaybetmiş, altı vatandaşımız da yaralanmıştır.

Olay yeri ve hastanelerimizde gerekli emniyet tedbirleri seri bir şekilde alınmış olup yaralı vatandaşlarımız tedavi altına alınmıştır.

Konu hakkında adli tahkikata başlanılmış, olayın failleri hakkında yakalamalar yapılmıştır.

Yaşanılan olayın 04.02.2022 tarihinde yine Boyabat ilçemizde faaliyet gösteren umuma açık alkollü bir mekanda yaşanan kavga akabinde tarafların barışmak amacıyla bir araya gelmesi neticesi meydana geldiği anlaşılmıştır.

Olaya hızlı bir şekilde müdehale edilmiş olaya karışan failler gözaltına alınmış adli tahkikata başlanmıştır.

Hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına başsağlığı yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna üzüntüyle bildiririz"

Edinilen bilgiye göre yaralılar, Sinop'taki hastanelerde tedavi altına alınırken, ilk müdahalesi yapılan yaralılardan 4'ü Samsun'daki hastanelere sevk edildi. Emre G.(22) Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Coşkun Ş.(30) Gazi Devlet Hastanesinde, Fatih G.(26) Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde ve İbrahim K.(32) ise Bafra Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olay sonrası Samsun'dan Sinop'a takviye polis ekiplerinin sevk edildiği öğrenildi. Soruşturma devam ediyor.

Vitrin Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER