Ayancık’ta Sel Felaketi

Ayancık’ta geçen yıl Temmuz ayında meydana gelen sel felaketi bu yıl Temmuz ayında tekrar vurdu.

Ayancık’ta Sel Felaketi

  Sabahın erken saatlerinde başlayan şiddetli yağmur yağışı Ayancık'ta yaşamı olumsuz etkiledi.  Edinilen bilgiye göre Ayancık-Sinop karayolundaki Gebelit Köprüsü tamamen yıkıldı. Harzana ve Oluza köprüleri ise taştı. Gebelit koyu, Harzana plajı ve Oluza mevkii sular altında kaldı. Gebelit Mevkiinde denize sürüklenen 20 balıkçı teknesinden 6 tanesi kurtarılabildi. Ayancık-Sinop karayolu ise ulaşıma kapandı. Ayancık merkezde ise alçak kesimdeki işyerlerini su bastı.

  Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün ve Ayancık Kaymakamı Suat Yıldız afet bölgesine giderek incelemelerde bulundu. Belediye'nin çoğu ekipleri aralıksız olarak çalışmaya devam etmekte. Ulaşım kesilen köylere yardım götürmek için Sinop Valiliği, AFAD ve çok sayıda ekibi bölgeye sevk etti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Sinop‘un Ayancık ilçesinde yaşanan sel nedeniyle mahsur kalan vatandaşlar için 3 helikopter görevlendirildiğini bildirdi. Bölgede 1 saat içerisinde metrekareye 12 kilogram yağış düştüğünü belirten Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, şu an itibaren hava şartlarının normale döndüğünü, önümüzdeki saatlerde de yağış beklenmediğini söyledi.
  Yağışlar ardından Genel Kurmay Komutanlığı ve Sahil Güvenlik'ten helikopter gönderildiğini kaydeden Köşger; "Yağışlar nedeniyle Sinop ile Ayancık ilçemizin ulaşımı yıkılan Gebelit köprüsü nedeniyle koptu. Şu anda ilçeye ulaşım Erfelek ilçesi üzerinden yapılıyor. Yine Ayancık'ta sel nedeniyle bazı köylerimizde köprüler zarar gördü. Sel ardından hem Genel Kurmay Komutanlığı, hem de Sahil Güvenlik bölgeye iki helikopter gönderdi. Ama bunlara da ihtiyaç olmadı. Bir helikopterimiz her ihtimale karşı Sinop Havalimanı'nda bekletiliyor. Ayrıca bölgeye gönderilen bir sahil güvenlik botu da denize sürüklenen balıkçı teknelerine ulaşmaya çalışıyor. Sevindirici olan herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmayışı" dedi.
Can kaybının olmadığı felaket sonrası maddi hasarın büyük olduğu söyleniyor.

Kaynak: Ayancık Gazetesi
































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2013, 18:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
ALİ    DAMLAR
ALİ DAMLAR - 11 yıl Önce

geçmiş olsun allah daha beterlerinde cümle müslümanlari korusun

banner381
SIRADAKİ HABER