Bu yüzyılda Herşey Mümkün

GDO'lu ürünlerin ülkemizde yasak olduğunu iddia eden Tarım Bakanlığı yetkililerine cevap domatesin kendinden geldi. Genetiği değiştirilmiş tohumdan üretildiği anlaşılan domateslerin çekirdeklerinde fideler çıktı.

Bu yüzyılda Herşey Mümkün

  Gerze Sanayi Sitesinde lokanta işleten Mustafa Saraç’ı şaşırtan olay bir manavdan domates satın almasıyla başladı. Lokantaya gelerek yemek hazırlayan Mustafa saraç, domatesleri doğradığında ise gördüğü manzara karşısında çok şaşırdı. Aşırı hormon kullanılan domateslerin içindeki çekirdeklerde fideler çıktı. Saraç’ın ilk aklına gelen, "Bizden sonraki nesiller bu hormonlu gıdaları yiyerek kanser mi olacak" dedi.

  Hormonlu gıdaların yaygınlaştığını ancak bu domateste kullanılan hormonun oldukça abartıldığını söyleyen Saraç "Çekirdeklerine bakıyorsun resmen filizlenmiş. O zaman vatandaş olarak bizler pazardan, manavdan domates almayalım, herkes kendi domatesini yetiştirsin. Yani 1.5-2 lira vererek satın aldığımız domatesten filizler çıktı. Biz bunları çocuklarımıza nasıl yediririz? Böyle mi nesil yetiştireceğiz? Böyle şey olmaz. Avrupa Birliği'ne ihraç edilen gıdalarda küçük bir hormon çıkınca hemen geri gönderiyorlar ama bizlere hormonlu gıdalar yediriyorlar" deye konuştu. 
















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2013, 16:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ünal GÜLHAN
Ünal GÜLHAN - 11 yıl Önce

ulusal hatta uluslararası boyutta bir haber ve gazetecilik olayı. tebrik ederim. umarım video görüntüleri vardır; bence ulusal ve uluslararası kanallara gönderin.

güzel kiz
güzel kiz - 11 yıl Önce

çok şaşırtıcı bir durum hic boyle birsey gormedim.

Çorbacı
Çorbacı - 11 yıl Önce

ah mustafa ah

evsane
evsane - 10 yıl Önce

değerlendirmeye alınacak bir haber

gülçin  altunel
gülçin altunel - 10 yıl Önce

budevirdede böyleyse sonra ne olacak
yazıkkkkkk.........

banner381
SIRADAKİ HABER