“Cumhuriyeti Çaldılar”

Bordum Cafe yanındaki billboarda yazılı Cumhuriyet kelimesini keserek kaldırdılar..

“Cumhuriyeti Çaldılar”
 Cumhuriyet kavramının bırakın kendisine, yazısına bile tahammül edemeyen “kimliği meçhul” kişi veya kişiler, Bodrum Cafe (eski adıyla Bülbül Çay Bahçesi) yanına belediyece konulan billboarda ve üzerinde “CUMHURİYETİ BİZ BÖYLE KAZANDIK” pankartındaki CUMHURİYET kelimesini kesici bir aletle parçalayarak kaldırdılar.

Eylemin, billboardun tamamına yönelik olarak yapılması durumunda “çocuk işi” deyip geçiştirilebilecek bu çirkinlik görenlerin nefretini kazanırken, Cumhuriyet sevdalısı Gerzeliler arasında büyük bir infial yarattı.

Olayın ülkemizin Cumhuriyet rejimine geçmesinin en önemli köşe taşlarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümünü kutladığımız tarihi günlerden birine  “tesadüf” etmesi de ayrıca “manidar bulundu.

İlçe halkı yetkililerden bunu yapanın veya yapanların bir an önce bulunmasını ve gereken cezanın verilmesini istedi.







Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2016, 13:46

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
erdal
erdal - 8 yıl Önce

bence mesele neyin kaldırıldığı değil neyin yapıldığı vatanmı önemli cumhuriyetmi

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

gerek bu çirkin olay gibi bir çok olayin vukuu bulacaği varsayimindan hareketle gerzedeki nüfus artişininda dikakkete alinmasi ,oradan,buradan gelen ve şehir kültüründen bi haber kişilerin olduğu bazi olaylardanda pek al anşaldiği gigi bu tür yerlere mutlaka ama mutlaka kamera ssitemi koymanin artik zamanini kaçirmamak lazim...kamera sistemi kişi hürrüyeti ve kişisel alana müdahele analmina gelir diyenlerinizde olacaktir elbet bende buna katiliyorum ama Allah göstermesin daha acikli bir olay vukuu bulduğunda ne olacak o zaman diyede sormak lazim değilmidir...bunu zaten öz gerzelilerden hiç birisi yapmaz....mutkala ya gerzeye sonradan gelip yerleşenlerden yada üniversi,teye giden öğrencilerden birileri yapmiştir..buna adim kadar eminim...o yapti, bu yaptiyi birakmamaiz, birbirimizi suclamamamiz adian derhal buralara kamera sistemi yerleştirilmelidir...yaz mevsiminde kim bilir daha neler yapacaklardir..kim ,kimi taniyor Allah aşkina kim kimi taniyor artik gerzede.??????

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

ben şunu merak ediyorum doğrusu ..o yüzdende sormadan geçemiyeceğim... buralara bazi konula hakkinda yorumlar yazip, duyarli birileri tarafindan okunsun,ilgiler çoğalsin isityoruz...acaba bu yorumlarimizi bu konuyla ilgilenmesi gereken ve görevi ;;devlete hizmet wetmek olan bunu kendisine şiar edinmesi gereken yönetiçiler hiç okurmu acaba.???????????? eğer okumuş olsalardi ya kendileri ,yada emrinde çalişanlarindan görevlendirdiği birisi ufakda olsa cevap vereebilirdi...ben bu ve diğer bazi sitelerde bunu yapan bir yönetiçi asla göremememnin şaşkinliğini yaşamiyorum dersem yalan olur..ben oarada bir müdür veya yatkili, belediye başkanı olacağımda bu konunun öneminine bianayen yazılan yorumlara açıklayaıcı bir cevap vermiyeceğim veya verdirmiyeceğim..demekki maşAllah maaaşımızı alıyoruz,yan gelip yatıyoruzun ecvabınıda alamış olmuyormuyuz..insanda az da olsa bir sorululuk olur..gazete muhabirlği yıllrımda en çok önem verdiğim konuydu böyle konular,hep takip ederdim !!!!

banner381
SIRADAKİ HABER