Direndiler, Kazandılar

Yaykıl köylüsünün direnişi zaferle sonuçlandı.

Direndiler, Kazandılar

İki yıl önce Yaykıl-Mahmuttırı arasındaki Vali Şükrü Ergün Özakman adı ile anılan grup yolunun asfaltlanması için getirilen malzemenin İl Özel İdaresi ekiplerince alınmasına karşı çıkarak, topyekün direnen Yaykıl köylüsünün kararlılığı yetkilileri yanlıştan döndürdü.

Söz konusu malzemenin araçlara yüklenerek köylerinden alınmasına köylüleri ile birlikte karşı çıkan Yaykıl köyü muhtarı Ahmet Tiryaki; ”bu malzeme köyümüzden alınıp başka bir köy yolu için kullanılacak, köyümüzün sorunu çözülmeden bu duruma izin veremeyiz. Atalarımız bu gibi durumlar için “eve lazım olan, camiye haram” derler. Bu malzeme köyümüz için gerekli ve kimse buradan alamaz, amacımız, bir önce belirtilen güzergahtaki çalışmanın başlayıp bitirilmesi ve köylümüzün hizmetine sunulması, yani Yaykıl köyü olarak amacımız Devlete karşı çıkmak değil, köyümüze sahip çıkmaktır” dedi.

Yetkililerle yapılan görüşmelerden sonra sağlanan mutabakat sonucunda, araçlara yüklenmiş durumda olan malzemeler boşaltıldı. Sorun da herhangi bir adli olaya dönüşmeden çözülmüş oldu.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2015, 11:00

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER