Hemşerimiz Aydın Tufan Tekin Kaçırıldı.

Lübnan’da rehin alınan Gerze’li Türk vatandaşı için harekete geçildi.. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, yaptığı açıklamada Türk rehinenin sertbest bırakılması için girişimlerin sürdüğünü kaydetti.

Hemşerimiz Aydın Tufan Tekin Kaçırıldı.

  Gerze doğumlu Marmaris’te ikamet eden İnşaat Mühendisi Mahmut Levent Tekin’in oğlu İstanbul’da özel bir firmada dış satış müdürü olarak çalışan Aydın Tufan Tekin, Lübnan’da 15 Ağustos 2012 kaçırıldı. Lübnan’ın tanınmış ailelerinden ‘Mikdad ailesi’, Özgür Suriye Ordusu tarafından kaçırılan yakınlarına karşılık aralarında Aydın tufan Tekin’inde bulunduğu 20′den fazla kişiyi rehin aldı.

Lübnan’a iş için giden ve havaalanı yakınlarında kaçırılan Aydın Tufan Tekin’in serbest bırakılması için Dışişleri Bakanlığı devreye girdi.

Tekin’in ailesini telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Tekin’in serbest bırakılması için girişimlerini sürdürdüklerini belirtti ve en kısa zamanda serbest kalacağına inandığını kaydetti.

Mikdad ailesi ise düzenledikleri basın toplantısında, eylemlerine gerekçe olarak Hassan Selim Mikdad’ın Özgür Suriye Ordusu tarafından alıkonulmasını gösterdi.

Rehinelerin çoğunun Özgür Suriye Ordusu üyeleri olduğu belirtilirken; Mikdad ailesi üyeleri, ‘Türk Katar ve Suudi Arabistan vatandaşlarının tehdit altında oldukları’ tehdidinde bulundu.

Olayın ardından Suudi Arabistan, Lübnan’daki vatandaşlarının ülkeyi derhal terketmesini istedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2012, 08:54
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER