Kabalı Çayı Can Suyu Bekliyor

Sinop, Erfelek ve Gerze sınırları içerisinden akan Kabalı Çayı etrafında tarımla uğraşan çiftçi esnafı susuzluktan tarım ürünlerinin kuruduğunu iddia etti.

  Kabalı köyü muhtarı Erol Yılmaz, Tepealtı eski muhtarı Faik Dev ve Kabalı sınırlarında Meyvecilik yapan Orhan Ercan, Kabalı çayından akan suyun tarım mevsiminde yasal olmayan haklarla farklı alanda kullanıldığından bölgedeki tarım alanlarını kuraklığa ittiğini iddia ettiler.

  Altınyayla sınırları içerisinde Kabalı Çayı üzerine Hidroelektrik Santral (HES) için kurulan kesme boğazından alınan suyun kapalı borularla yaklaşık 7,500 metre Karapınar Yukarı mahallesinde bulunan su deposuna taşındığından Kabalı Çayının susuz kaldığını söyleyen Kabalı Muhtarı Erol Yılmaz, “ Kabalı Çayı’ndan akan su yaz mevsiminde azalması nedeniyle bölgedeki tarımcılığa ve Hidroelektrik Santrale yeterli değil. Hidroelektrik Santralinde enerji üretebilmesi için suyu depolaması biz bölge halkını mağdur etmektedir. Yetkililer bu manzara karşısında, tarımla uğraşan biz bölge halkına gerekli hassasiyeti göstermelidir. Biz bölge halkı olarak suyumuzun akması için ne gerekli ise yapmaya hazırız.” dedi.

  Haberin Videosu:

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2013, 16:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kuzeysu
Kuzeysu - 11 yıl Önce

derelere "kiymayin efendiler. kuraklık sefalete yol açmasin."

banner381
SIRADAKİ HABER