Kaçak Sigara Operasyonu Devam Ediyor

Sinop'ta geçen hafta kaçak sigaraların boşaltılması sırasında balıkçı teknesi karaya oturdu. Ardından harekete geçen jandarma ekipleri, tekneden kaçırılan sigaralara da ulaştı. Jandarma şu ana kadar toplam 177 bin 630 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Kaçak Sigara Operasyonu Devam Ediyor

  Edinilen bilgiye göre 27 Şubat 2013 tarihinde alınan bir ihbarı değerlendiren Sinop İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Erfelek ilçesi Yeniçam köyü Gülyan Mahallesi sahil kesiminde karaya oturan tekneden çıkarılmış ve kıyıya üzeri kapatılarak saklanmış çeşitli markalarda 35 bin 250 paket sigara ele geçirildi.

28 Şubat tarihinde de daha önce tüm çabalara rağmen jandarma ve sahil güvenlik ekiplerince hava muhalefeti nedeniyle tahliye edilemeyen teknede de çeşitli markalarda 72 bin 80 paket kaçak sigaraya el konuldu.

Sinop İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme birimlerince yapılan çalışmalar neticesinde teknenin karaya oturması sonrasında bir kısım kaçak sigaraların olay yerinden kaçırıldığı tespit edildi. Yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde M.D'ye ait olduğu tespit edilen Erfelek ilçesi Karaça köyü Tavşan Mahallesi mevkiinde bulunan bağ evinde İstihbarat Şube Müdürlüğü, KOM Kısım Amirliği ve Erflelek İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce yapılan aramada yabancı menşeyli 70 bin 300 paket kaçak sigara bulundu.

Ele geçirilen kaçak sigaralar Cumhuriyet Savcılığı'nın verdiği talimat gereği Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğüne teslim edilmek üzere Erfelek İlçe Jandarma Komutanlığında muhafaza altına alındı. Olay ile ilgili olarak soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiği belirtilirken, tekne ve tekneden kaçırılan ve şu ana kadar ele geçen toplam sigara miktarının 177 bin 630 paket olduğu, bir kısmının da denize dökülerek kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

Kaynak: Ayancık Gazetesi.





Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2013, 08:38
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER