Platform Üyeleri Serbest

Sinop'ta 12 Mayıs tarihinde İlahiyatçı Yazar Nurettin Yıldız'ın konferansının iptaline yol açan olaylarla ilgili gözaltına alınan 19 kişiden 5'i şartsız serbest kalırken, 14'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Platform Üyeleri Serbest

Emniyette sorguları tamamlanan platform üyesi 19 kişi, sabah saatlerinde Atatürk Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolü ardından gruplar halinde Sinop Adliyesi'ne getirildi. Bu arada adliye önünde toplanan platform üyelerinin yakınları ve arkadaşları, şahısların adliyeye getirilişleri sırasında alkışlarla tezahüratta bulundu. Bu sırada polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

19 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Şahıslardan 11'i tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilirken, 1 kişi serbest bırakıldı, 7 kişi de denetimli serbestlik şartıyla serbest kaldı. Daha sonra hakim karşısına çıkan 11 kişinin 4'ü serbest bırakılırken, 7'si de Denetimli adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Böylece 19 kişiden 14'ü adli kontrol şartıyla, 5'i de şartsız serbest bırakılmış oldu. Adliyede akşam saatlerine kadar CHP İl Başkanı Barış Ayhan ile bekleyen CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve serbest kalan KESK Dönem Sözcüsü Metin Gürbüz karar sonrası basın açıklaması yaptı.

 

Kaynak: Vitrinhaber Gazetesi

 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 21:50

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER