Şok İddia

İlçemiz halkından Nafis Küçük İlçe merkezinde bulunan camilerde sela verdiremediğini iddia etti.

Şok İddia

  Nafis Küçük’ün iddiasına göre İstanbul’da yaşayan yakın akrabasının vefat etmesi nedeniyle ilçe merkezindeki akrabalarına ve yakınlarına duyurmak amacı ile sela okutmak istedi. İlk olarak cami müezzinini aradığını belirten Küçük “ Gerze Müftülüğü talimatı ile cenaze namazının merkez camilerde kılınmaması nedeniyle sela verilemeyeceğini söyledi.” dedi. Daha sonra ilçe müftüsü Ömer Yay’ı aradığını anlatan Küçük şu yanıtı aldığını iddia etti: “Talimatım üzerine merkezi sisteme bağlı olmayan ve cenaze namazının ilçe merkezi camilerde kılınmayan cenazelerin selasının ilçe merkez camilerinde verilmeyeceğini sadece belediye anonsu ile duyurabilirsiniz.” yanıtını aldığını söyledi.

  Cami çıkışlarında köylü kentli ayırt etmeden yardımlarını kabul eden din görevlilerinin sela konusunda bu ayırımı yadırgadığını ifade eden Küçük, bu konuda Gerze Kaymakamlığı’na ve Sinop Valiliği’ne dilekçe yazarak mağduriyetini belirteceğini söyledi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2013, 14:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
yamacık köylüsü
yamacık köylüsü - 11 yıl Önce

çok doğru sölüyon nafis bey zaten bende cenazeyi duyamadığımdan cenazeye katılamadım belediye anansları anlaşılmıyo fakat sela okunurken selaya kulak veriyoruz bu tutumu kınıyoruz

belörenli sahıs
belörenli sahıs - 11 yıl Önce

bu uygulama çok saçma imamların işi ne versinler selayı

gerzede yaşayan
gerzede yaşayan - 11 yıl Önce

doğru söylüyorsun nafız bey çünki biy ayrım var trabzondaki meftayi okundu cenaze namazı kılınmamıştı orada gömüldü

VATANDAŞ
VATANDAŞ - 11 yıl Önce

çok önemli bır konu evet adamına göre muamele yapılyo burada olmayan kaç tane cenaze selası duydum ama ne yazıkkı aynı olayı yasayan ınsanlar var nafız beye tesekkur edıyorum ne oluyomuş sela verılır se neden verılmezmiş yada dığer verılen selalar neden verılmış bunlar düşündürücü ama cevabı çok da zor olmayan sorular ne dıye yım cuma namazların dan sonra kutular la para toplarken kıseyı ayırmıyorlar yazıklar olsun ınsan kaybettıği eşinin dostunun selasını duyamayacaksa alın maaşınızı yatın aşa

selçuk
selçuk - 11 yıl Önce

arkadaş uğraştıınız şeye bakın ya. dikkatli dinleyin belediye anonsunu duyarsınız kim olduğunu, onuda anlayamadıysanız girin gerze belediyesinin web sayfasına orda yazıyo okunan anonslarda ölenin kim olduğunu. ölüyü diriyi bıraktınız gözü müftülüğe mi diktiniz? kasıtlı bir haber mi bu mustafa bey? ölen hemşerimize allah'tan rahmet diliyorum.

Hüseyin
Hüseyin - 11 yıl Önce

bunlar daha güzel günlerimiz, yakında cenazelerimizi de kabul etmeyecekler........

VATANDAŞ
VATANDAŞ - 11 yıl Önce

daha önce merkez camiinden okunan ezan yada selalar, merkezi sistem aracılığı ile bütün gerzeden duyulabiliyor idi. fakat merkez sistem kaldırıldığından okunan selalar sadece merkez camii çevresinden duyulmaktadır. halbuki belediyenin anonsu tüm gerzeden duyulabilmektedir. yani merkez camiinden sela okunması sadece camii çevresindeki vatandaşlara duyurulması anlamına gelmektedir.

GERZELİ
GERZELİ - 11 yıl Önce

selçuk bey kardeşime buradan bir şey söylemek istiyorum. size bu haber çok basit geliyor herhalde . belli ki siz bu konuda taraflı bir durum sergiliyorsunuz.siz cenaze anonslarını belediyeden dinleyebilirsiniz buna çok saygı duyarım ama ben belirli bir zamana kadar okunmaya devam edilip de müftülüğün talimatı ile köylere defnedilecek olan cenazelerin selasının okunmamasını gerçekten çok yanlış buluyorum.ayrica nafis bey'e bu konuyu dile getirdiği için çok teşekkür ediyorum.


banner381
SIRADAKİ HABER