Yolsuzlukların Üstü mü Örtülüyor?

Türk Sağlık-Sen Sinop Şube Başkanı Hüseyin Ulusoy, Atatürk Devlet Hastanesi’nde 2012 yılı ve öncesinde ihaleler ile ilgili olarak sendikaları tarafından ileri sürülen ‘ihalelerdeki yolsuzlukların’ üzerinin örtülmeye çalışıldığı iddialarını tekrarladı.

Yolsuzlukların Üstü mü Örtülüyor?

  Ulusoy, “Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde 2012 yılı ve öncesinde yapılan ihaleler ile ilgili olarak Sendikamız tarafından ihalelerde meydana gelen yolsuzlukları anlatan şikayet dilekçesini belgeleriyle birlikte valilik makamına sunmuştuk.

  Yapılan inceleme ve soruşturma sonucu suç unsurları tespit edilmesine rağmen, birileri tarafından siyasi baskılarla dönemin ihale komisyonu başkanı olan Ramazan AÇIKGÖZ ve ilgili idareciler dışında herkes suçlu bulunarak görev yerleri değiştirilmiş ve çeşitli disiplin cezalarına çarptırılmışlardır.  Ancak olayın ucu Ramazan AÇIKGÖZ ve diğer idarecilere dokununca olay örtbas edilmiştir. Yaklaşık 10 yıldır Atatürk Devlet Hastanesinde yapılan ihalelerle ilgili çok pis kokular gelmektedir. Genellikle yapım be tamirat işlerinin AKP Merkez İlçe Başkanı Ahmet SOYSAL’a verildiği yönünde, bu noktada ihale kanunları devre dışı bırakılarak ve yıl içinde doğrudan temin ihale limitleri de aşılmak suretiyle bir çok ihale yapılmıştır. Ak parti hükümetini kullanarak sendika kisvesi altında hastane idarecilerini baskı altında tutarak birçok ihalede suistimal, görevi kötüye kullanma, ihaleye fesat ve edimin ifasına fesat suçları gibi yasa dışı durumlar yaşanıldığı yapılan iç soruşturmada da kesinleşmiş ilgililere idari cezalar verilmiştir. Bu da göstermektedir ki usulsüzlük delillendirilmiştir. Bu durumla ilgili savcılık soruşturması neden yapılmamıştır. İlgili savcıları göreve davet ediyoruz.

  Ayrıca Ramazan AÇIKGÖZ’ün Hastane Müdür Yardımcılığı görevinin şartlarını taşımamasına rağmen, Hastane Baştabipliğince Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Mevzuata aykırı olarak yapılan bu görevlendirme neticesinde; Ramazan AÇIKGÖZ’ün ihale komisyon başkanlığı yapması yasalara aykırı olup, bu kişinin komisyon başkanı olarak yaptığı ihalelerde hukuken geçersizdir. Ramazan AÇIKGÖZ bu olaylar meydana çıkmaya başlayınca ihale komisyon başkanlığı görevini bırakmıştır. İlgilinin döneminde yapılan tüm ihaleler incelendiğinde bu durum ortaya çıkacaktır.  

  Sağlıkta yolsuzluklar halen devam etmektedir. Kamu Hastaneleri Birliği Binasının kiralama ve tadilat işlerinde de usulsüzlükler meydana gelmiştir. Binanın elektrik, telefon ve internet hattını yapan firma taahhüt ettiği ve sözleşme imzaladığı işleri yerine getirmemesine rağmen, iş eksik haliyle kabul edilerek firmaya ödeme yapılarak suç işlenmiştir.” dedi.

Türk Sağlık-Sen Sinop Şube Başkanı

Hüseyin Ulusoy

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2013, 12:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
çamo
çamo - 10 yıl Önce

ulusoy bugünekadar neredrydin şimdimi aklına geldi

gerzeli
gerzeli - 10 yıl Önce

arkadaşım farkındaysan bu arkadaş zamanında vermiş dilekçelerini sadece şimdi üstü örtülmesin diyor............

Ş.TERKEŞ
Ş.TERKEŞ - 10 yıl Önce

gerzedeki̇ pkk eylemleri̇ni̇n fai̇lleri̇ni̇n yakanmamasini şi̇mdi̇ daha i̇yi̇ anliyoruz
https://www.facebook.com/photo.php?v=710480045640665&set=vb.288002861221721&type=2&theater

Ali erham
Ali erham - 10 yıl Önce

sizin yolsuzluk yapmayanlariniz nerede onlar bunlarsa iyi bakinda dünyayi görünki

banner381
SIRADAKİ HABER