Duygu ve Kader Devlet Himayesinde

İlimizden Olimpiyat hazırlık merkezine 2 sporcu Gerze Halk Eğitimi Merkezi Kültür ve Spor Kulübünde yetişen ve birçok dereceler elde etmiş olan judocularımız Kader AYDIN ve Duygu TOPAL Türkiye de elit sporcular arasına girmeyi başardı.

Duygu ve Kader Devlet Himayesinde

  T.C Spor Bakanlığı tarafından, Rio-2016 ve Tokyo-2020 eylem planı kapsamında, spor altyapısını büyük oranda tamamlamış kentlerde olimpiyatlara sporcu yetiştirme merkezi kurulması kararlaştırıldı. Bu merkezlerin kurulması aşamasında Almanya'nın Köln ve ABD'nin Colorado kentleri ile Japonya'nın başkenti Tokyo'daki olimpiyat enstitüleri incelendi. Spora yatkınlık ve hangi branşlara eğilimin daha fazla olduğunun tespit edilmesi sonrası Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından, 12 kent 'Spor Kenti' ilan edildi.

Ankara'nın merkez olarak belirlendiği proje kapsamında, İstanbul, İzmir, Trabzon, Konya, Erzurum (kış sporları merkezi), Mersin, Antalya, Samsun, Bursa, Kayseri ve Şanlıurfa da olimpiyatlara farklı branşlarda sporcu yetiştiren iller olacak.

Proje; içeriği itibarıyla, yurdumuzun dört bir yanında daha önceden çeşitli amaçlar ve organizasyonlar için inşa edilmiş olan tesislerin etkin kullanılmasını da sağlayabilmek adına, sporcuların ve antrenörlerin yatılı kalacakları, akademik eğitimlerini çevre okullarda sürdürebilecekleri ve sporlarına özgü her türlü ihtiyacın tesisler bünyesinde sağlanacağı bir yapıda kurgulanmıştır.

Olimpik merkezde sporculara diyetisyen, masaj hizmetleri, psikolojik danışmanlık, fiziksel testler ve kişiye özgü antrenman programlanması dahil olmak üzere çok sayıda üst düzey hizmet birlikte sunulacaktır.

Antrenör Akpınar, “Bu güne kadar katkı ve desteklerden dolayı Milletvekilimiz Sayın Mehmet ERSOY, Sayın Valimiz Sayın Yavuz Selim KÖŞGER, Gerze Kaymakamımız Sayın Bülent BAYRAKTAR, Gençlik Hiz. Spor İl Müdürümüz Sayın Haşim Murat ÖZTÜRK'e ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. “ dedi.

Ülkemizi uluslarası arenada Sinoplu çocuklarımızın da temsil edebileceği, hepimizi gururlandıracak Sporcularımıza olimpiyat yolunda başarılar dileriz.













Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 21:25
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER