Gerze’li Dağcılar Çanakkale’de

TÜRKİYE Dağcılık Federasyonu'nun (TDF) düzenlediği, Sinop Dağcılık Kulüplerinden sadece Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü'ünün katılımıyla; Gerze'den 5 erkek 8 bayan toplam 13 dağcının katıldığı 'Çanakkale şehitlerini anma tırmanışı, Kazdağları'nın Karataş zirvesinde yapıldı.

Gerze’li Dağcılar Çanakkale’de

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun düzenlediği Çanakkale şehitlerini anma tırmanışı kapsamında, 17-18 Mart 2017 tarihinde Kazdağları Karataş zirvesine 220 sporcu tırmanış yaptı. Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Sporlar Kulüp Başkanı Birol SAZAK bu önemli günde tırmanışın çok büyük anlam taşıdığına dikkat çekerek; “ Biz Yeşil Gerze Dağcılık Doğa Ve Gençlik Sporlar Kulübü olarak 13 sporcumuz ile bu faaliyete katıldık. 500 metre rakımdan, 1774 metredeki Kazdağları'na tırmanarak karlı zirveye ulaştık. Zirvede şehitlerimiz ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulunduk, İstiklal Marşı ile şanlı bayrağımızı dalgalandırdık. Çanakkale Zaferi'nin neferlerine Allah'tan rahmet dileyerek, ruhlarına Fatiha okuduk. Sinop ve özellikle yaşadığımız faaliyet gösterdiğimiz memleketimizi Gerze'mizi Türkiye’nin her noktasında yapılan Ulusal  faaliyetlerde öne çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kulüp olarak Gerze tanıtımına önem veriyoruz. Özellikle  Cittaslow (Yavaş Şehir) olduğumuz şu günlerde Gerze Belediyemizin çalışmalarına, özellikle Değerli Başkanımız Osman BELOVACIKLI'nın çalışmalarını takdir ediyor ve destek oluyoruz.”  dedi.

Sözlerinin devamında çok yoğun kar, buzlu ve dik olan parkurda tırmanışı 12 saatte tamamladıklarını anlatan Sazak; "İki gece çadırda kalarak doğada çok soğuk hava şartlarında metanet ve sabırla kalarak güzel bir faaliyet gerçekleştirdik. Erkek sporcularımız Necmi Murat OLGUNSOY, Recep BAKAR, Göksel KAYIKCI, Fatih SOLMAZ  katıldılar.Ayrıca faaliyete katılan  bayan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. 8 bayan sporcumuz Gülnur GENÇAY,  Esen OLGUNSOY,  Semra SAZAK,  Emine ACEHAN,  Zehranur BAKIR OĞUZ,  Semra DEMİR,  Zerrin DOLGUN ve Ferda  KAPTANER SARIHAN  bu faaliyeti başarı ile tamamlayarak, bir kez daha bu işte erkeklere taş çıkartmış oldular, kendilerini tebrik ediyorum." diye konuştu.
















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 15:17

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
İclal Yavuzçetin
İclal Yavuzçetin - 7 yıl Önce

bir gerze'li olarak kazdağları karataş zirvesine tırmanmayı başaran bu ekibi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

banner381
SIRADAKİ HABER