Hedef Belirlendi; Kırkpınar’a Rakibiz

Gerze Yağlı Güreşleri Tertip Komitesi Başkanı Belediye Başkanı Osman Belovacıklı hedeflerini ve bu yıl ki güreşlerin tarihini açıkladı.

Hedef Belirlendi; Kırkpınar’a Rakibiz

  Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı Yakadibi köyü Hıdırellez Şenlikleri kapsamında düzenlenen güreşlerde, Gerze Güreş Ağası Sadettin Kaptan, Dernek Başkanı Mustafa Bartın ve Organizasyon Sorumlusu Adil Yiğit ile birlikte Gerze Yağlı Güreşlerinin bu yıl 16 Ağustos 2013 Cuma günü yapılacağını açıkladı.

Gerze yağlı güreşleri için hedeflerini çok yüksek tuttukları ifade eden tertip komitesi üyeleri görüşlerini;

  "Ata sporumuz güreşi Gerze’de 28 yıl aradan sonra geçen yıl tekrar canlandırdık, bundan sonra Gerze güreşinin böyle bir kesintiye uğramasına asla izin vermeyeceğiz. Geçmişte bölgesinde söz sahibi olan ilçemizin yağlı güreşlerdeki sesini önce tekrar bölgemize sonra da ülkemize duyurmak için en ince ayrıntıların hesabını yapıyor ve çalışmalarımızı bu amaç doğrultusunda planlıyoruz. Bu konuda komite olarak her türlü özveride bulunmaya hazırız ve aynı fedakarlığı da Gerzeli güreş severlerden bekliyoruz.

  Bizlerin hedefi Gerze Yağlı Güreşlerinin Türkiye çapında bir marka olmasını sağlamak ve Gerze’yi geleceğin Kırkpınar’ı olma noktasına taşımak. Hedefimiz büyük, işimiz zor, ve bu zorluğun en büyük sınavından da bu yıl ki güreşlerle geçeceğiz, ona göre de çalışıyoruz. Allah utandırmasın” şeklinde dile getirdiler.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2013, 11:38
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER