Judoculardan Hoşgeldin Ziyareti

Judoculardan Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar’a hoşgeldin ziyareti.

Judoculardan Hoşgeldin Ziyareti

   Gerze Halk Eğitim Müdürü Kadir Altunkaynak, Müdür yardımcısı Nazım Aksu, Gerze Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Süyye Çalmaz, Antröner Orhan Akpınar, Özlenen Akpınar ve judo sporcuları Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar’ı Kaymakamlık toplantı salonunda hoşgeldin ziyaretinde bulundular.

  Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, sporcuların ziyaretinden çok mutlu olduğunu dile getirirken söze Atatürkün  “Sağlam kafa sağlam vücutta olur” sözü ile sporun insan hayatının sadece öğrencilik değil aksine her döneminde olması gerektiğini, sporun gençlerin ahlaklı ve sağlıklı yetişmesi noktasında büyük önemi olduğunu söyledi.

  Antröner Orhan Akpınar judonun Gerzedeki geçmişini ve başarılarını şu şekilde sıraladı; “Olimpik Spor dalları içerisinde bulunan Judo branşı Gerze İlçemizde 2008 yılında Müdürlüğümüz bünyesinde kurulmuş olup, Gerze Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu içerisinde Güreş minderi üzerinde çalışmalarını sürdürmekte iken 2013 Eylül ayında yapılan Antrenman salonunda Spor Genel Müdürlüğünden gönderilen Judo minderi (Tatami)’de çalışmalarına devam etmektedir.

  2008 yılından bu güne kadar judo branşına yüzlerce sporcu kazandırılmış, çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalarak olumlu alışkanlıklar kazanmaları doğrultusunda gayret sarf edilmiştir. Halen Süper Minikler, Minikler, Yıldızlar, Ümitler ve Gençler kategorilerinde tescilli 170 lisanslı sporcu bulunmakla Türkiye Judo Federasyonunca düzenlenen tüm resmi müsabakalarda ilimiz ve ilçemiz en iyi şekilde temsil edilmektedir.

      Bu güne kadar öne çıkan başarılar;

·          2012 yılında Ümit Bayan Takımımız Türkiye 1.liginde yarışmıştır.

·          2011 yılında bir sporcumuz Avrupa Kupasına davet edilmiş ve yarışmıştır.

·          Sporcularımızdan değişik zamanlarda Minikler, Yıldızlar, Ümitler ve Gençler kategorilerinde ayrı ayrı Milli Takıma davet edilmişlerdir.

·          Sporcularımızdan değişik zamanlarda Minikler, Yıldızlar, Ümitler ve Gençler kategorilerinde ayrı ayrı birçok Ulusal dereceler elde etmişlerdir.

·          Bütün spor dalları içerisinde ilçemizde yetişen sporcular arasında Ulusal derece elde eden, Milli Takıma davet edilen ve Uluslar arası müsabakaya katılan ilk ve tek sporculardır.

·          TBMM himayesinde Emniyet Genel Müdürlüğünce organize edilen “RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLAR” konulu “MADDE BAĞIMLILIĞI” temalı Uluslar arası sempozyuma, yapılan çalışmalarla ilgili “MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELEDE SPORUN ROLÜ: GERZE JUDO TAKIMI ÖRNEĞİ” başlıklı sunum kabul edilmiş ve Ankara’da sunum yapılmıştır.

2013 Eylül ayı itibariyle; 

7-8 Eylül :               ZONGULDAK ilinde gerçekleştirilen 11.KARADENİZ JUDO TURNUVASINDA 1 ikincilik 3 üçüncülük,

15 Eylül :                SİVAS ilinde gerçekleştirilen 4 EYLÜL KONGRE JUDO TURNUVASINDA 3 üçüncülük,

28-29 Eylül :           ÇORUM/Alaca ilinde gerçekleştirilen ALACA BELEDİYESİ İLLERARASI JUDO TURNUVASINDA 3 birincilik, 9 ikincilik ve 3 üçüncülük dereceleri ile TAKIM HALİNDE 4.lük derecesi elde edilmiştir.

Judo branşındaki çalışmalarımız hafta içi 17.00-20.00 hafta sonu 10.00-13.00 arası devam etmektedir. dedi.























 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2013, 12:10
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER