Spor Bakanlığında 2016 ve 2020 Olimpiyatları İçin Erken Seferberlik

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2016 ve 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için kolları erken sıvadı. 88 yıllık olimpiyat geçmişine rağmen Türkiye’de ilk defa bir sonraki olimpiyata hazırlık için gerçek anlamda düğmeye basıldı.

Spor Bakanlığında 2016 ve 2020 Olimpiyatları İçin Erken Seferberlik


  Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç’ın talimatı ile henüz Londra 2012 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları bitmeden bir sonraki olimpiyat için hazırlıklara başlandı. Sporculardan, milli takım antrenör ve masörlerine kadar her kesimin görüşlerini almaya karar veren Bakan Kılıç, üniversiteler, akademisyenler ve spor yazarlarının da görüşlerini aldıktan sonra yeni bir eylem planı açıklayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı proje ile Türkiye’de ilk defa bir sonraki olimpiyatın hazırlığı 4 yıl öncesinden başlatılacak. Bakan Kılıç’ın en büyük hedefi ise 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nın İstanbul’a verilmesi ihtimaline karşılık bu olimpiyata en yüksek katılımla hazırlanmak. Yani 26 olimpik branşın tamamında olimpiyatlarda temsil edilmek.

2012 Londra Olimpiyat Oyunları Değerlendirme ve 2016 Olimpiyat Planlaması” adıyla başlatılan çalışmalar kapsamında,  28
Ağustos Salı günü Değerlendirme Komisyonu toplanacak.

Spor Genel Müdürlüğü bürokratları ve uzmanları ile son toplantı yapılacak. ‘Kendimizi Dinliyoruz’ başlığı ile yapılacak bu toplantılar sırasında Spor Genel Müdürlüğü yöneticileri, 2012 Londra Olimpiyatları’na katılan yöneticiler ve 10 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü’nün görüşü alınacak.

81 İl Müdürünün içerisinden 10 İl Müdürü toplantıya davet edilirken, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik'te, 10 İl Müdürünün içerisinde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç tarafından Ankara'ya çağırıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, bu değerlendirme toplantılarının ardından Spor Genel Müdürlüğü uzmanlarına hazırlattığı raporlar ışığında Olimpiyatlara Sporcu Yetiştirme Programı’nı açıklayacak. Böylece Türkiye tarihinde ilk defa bir sonraki olimpiyatlara yönelik olarak bilimsel veriler ışığında hazırlık yapmış olacak.



Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2012, 10:54
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER