Sporcular Eğitimden Döndü

Türkiye Dağcılık Federasyonunun düzenlediği A grubu ve B grubu olmak üzere Yaz Temel Eğitimleri iki ayrı grupta yapıldı

Sporcular Eğitimden Döndü

Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü Başkanı Birol SAZAK Yaptığı açıklamada; Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Yaz Temel Eğitimi 1. Bölge A Gurubu eğitimi Aydın’ın Koçarlı ilçesinde yapıldı.

Aydın Koçarlı’ya bağlı Bağarcık Mahallesinde bulunan Baskı Düzü mevkisinde yapılan temel eğitimlere Türkiye’nin 40 farklı ilinden 108 sporcu katıldı. Çok zorlu doğa koşullarında meşakkatli geçen eğitimlerde lisanslı dağcılarımızla 10 kişilik gurup ile yerimizi aldık. Tamamen disiplinli bir eğitim süreci geçirdik. Bir haftalık zorlu eğitimler pratik uygulama ve yazılı sınavlar ile sonlandırıldı.  Bu zorlu eğitimden bütün sporcularımız başarılı bir şekilde çıkmışlardır. Hepsini ayrı ayrı kutluyor teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum. Bu eğitim sürecinde tüm sporcularımız Gerze adına yakışır bir tanıtım ve sosyal paylaşımlar yaparak katkı sağlamışlardır. Dağcılığın Gerze deki varlığını Antrenörlük noktasına taşımaya Kulübümüze bir Dağcılık Antrenörü kazandırmaya çalışıyoruz, bunu en kısa zamanda başaracağımıza inanıyorum. Devamında sonraki ileri eğitimlerde de Gerze’yi temsil etmeye bayrağımızı taşımaya devam edeceğiz.

Bu eğitimlerde bize sporcularımıza her türlü temel eğitimi veren Türkiye Dağcılık Federasyonu değerli antrenörlerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca TDF Başkanımız Deniz bilimci Doç. Dr. Sayın Ersan BAŞAR Hocama Dağcılık camiamıza vermiş olduğu emeklere yeniliklere de teşekkür ediyorum.” dedi.

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
cemaleddin
cemaleddin - 7 yıl Önce

ayni sporlari shankaysindada yapabilirlermi acaba, sirf,yamac parasüt vs. gibi mesala

yeşil gerze dağcılık birol
yeşil gerze dağcılık birol @cemaleddin - 7 yıl Önce

merhaba arkadaşım, şan kayası üst zirve görsel manzarası harika bir yer değerlendirilir. fakat kaya yapısı tırmanış için uygun değil. ayrıca yamaç paraşütü için olabilir, değerlendirilecek bu konunun uzmanları ile görüşülecek. teşekkürler.

banner381
SIRADAKİ HABER