Yakadibi Köyü Hıdrellez Şenlikleri Yapıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda şenliklere katılım yüksekti.

  İlçemiz Yakadibi köyünde her yıl geleneksel olarak kutlanan hıdrellez şenlikleri Yakadibi Köyü muhtarı Cemalettin Topal ve Güreş ağası Mahmut Özdemir önderliğinde gerçekleştirildi.

Şenliğe Adalet ve Kalkınma Partisi Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, İl Başkanı Cengiz Tokmak, İl Genel Meclisi Üyesi Cumhur Kurt, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Necmettin Çakır, Adalet ve Kalkınma Partisi Gerze İlçe Başkanı Kadir Gündoğdu, İstanbul Yakadibi Dernek Başkanı Mehmet Küçük, siyasiler, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

  Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu öğretmeni Zeki Akgün’ ün hıdrellezin tarihçesini belirttiği konuşmasından sonra, 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okumasından sonra, geleneksel keşkek dağıtım başladı ve güreşlere geçildi. Çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda pehlivanın katıldığı  karakucak güreşleri sonucu,Başpehlivanlığı Bafra’ dan Tamer Turan,Başaltını Bafra’ dan Hakan Gündoğdu, Büyük ortayı Bafra’ dan Ferdi Kocabaş, Deste büyük boyu Bafra’ dan Kadir Azgın, Desteyi Sinop’ tan Volkan Çelebi,Tozkoparanı Sinop’ tan Okan Çelebi, Minik boyu Sinop’ tan Levent Erol kazandılar.

  Güreşlerde dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinden sonra güreş ağalığının belirlenmesine geçildi. Bu yıl ki güreş ağalığını geçen yıl 6.000 TL.dan Rıza Öztürk’ ten devralan, Mahmut Özdemir ağalığı bu yılda 7.370 TL.na alarak ünvanını korudu ve 2.kez güreş ağalığına seçildi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2012, 10:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
enesmaden
enesmaden - 9 yıl Önce

Yutub,,,Danizlensin

banner381
SIRADAKİ HABER