Yelkentepe’ de Dört Mevsim Uçulur

Yelkentepe artık Sinop, Samsun, Tokat değil tüm ülkenin ilgi odağı haline geldi.

Yelkentepe’ de Dört Mevsim Uçulur

  17şubat 2013 Pazar günü Samsun yamaç paraşütü kulübü üyesi Ekrem Çavuş, Mustafa Yılmaz, Okan Demir, Melih Turgut, Kadir Mert, Mevlut Yamaç, Ergun Selçuk ve Mutlu Erdönmez Çorum’dan Murat Sobacı Tokat’tan Koray Koş ve İsmail Araz Gerze-Dikmen sınırında bulunan Yelkentepe’de uçtular.

  Şubat ayı olmasına rağmen yamaç paraşütüne müsait olan Gerze-Dikmen sınırları içindeki Yelkentepe, bu kez Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, ve Gerze Dağcılık Yürüyüş Kulübü ile renklendi. Samsun Yamaç Paraşütü Kulübü üyesi ve öğreticisi Ekrem Çavuş şu açıklamayı yaptı:

-Sinop Yelkentepe’ye uçmaya hareket ettik. Yelkentepe’ye vardığımızda tepede bizi Gerze’ deki yürüyüş kulubü üyeleri ve Gerze belediye başkanımız bekliyorlardı. Yürüyüş kulübü üyeleri uçmanın görselliğini ve tadını hissetmek için yollara düşmüşler ve o heyecanla bizden önce soluğu tepede almışlardı Tepeye vardığımızda yağmur ufak ufak atıştırıyordu ve rüzgâr uçmak için elverişli idi. Biraz acele edersek uçabilirdik ve gerçekten elini çabuk tutan pilot arkadaşlarımızdan 6 sı hemen hazırlanıp havalandılar. Yaklaşık 30 dakikalık uçuş sonrası yağmur ihtimali artınca bazıları tekrar tepeye, bazıları da aşağıda deniz kenarına inişlerini gerçekleştirdiler. .İşte tam da burada devreye Gerze belediye başkanımız ve belediye imkanları devreye girdi. Deniz kenarına inen arkadaşları almaya sevgili başkanımızın emri ile bir araç gitti Böylece pilot arkadaşlarımız gün içinde tekrar uçma fırsatını yakaladılar. Yelkentepe yine biz pilotlara güzel yüzünü göstermişti “Madem buralara kadar geldiniz uçmadan gitmeyin.” der gibiydi Bol bol uçmanın tadını kış günü de olsa çıkarmış olduk. Bizler ve dışarıdan gelen pilot arkadaşlar. yürüyüş kulübü üyeleri uçmanın keyfini aldıklarında Yelkentepe’ye sık sık geleceklerini söyleyip pazar yürüyüşlerine devam ettiler ve başka bir sıcak günde görüşmek üzere vedalaştık. Gerze belediye başkanımıza 2013 de Yelkentepe’ de şenlik yapma isteğimizi ilettik. Kendisi de bu isteğimize olumlu baktığını belirttiler. Bu söz Pazar gününün en güzel haberi idi. Güzel şeyler olacaktı Yelkentepe’de bu sene. Tüm Türkiye’den uçan pilotları buraya uçmaya zaten bekliyorduk ve sanırım olacaktı.
  Tüm bunlardan sonra başkanımızı yolcu edip biraz sohbet biraz uçuş ve biraz yağmurdan sonra toplanıp tekrar memleketlerimize dönmek üzere yola çıktık. Güzel bir kış günü güzel insanlarla tanışmış olmanın ve güzel uçuşlar yapmış olmanın huzuru ile günü kapatmıştık





























































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2013, 22:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Murat Sobacı
Murat Sobacı - 11 yıl Önce

her şey çok güzel di herkese teşekkür ederim

Birol SAZAK
Birol SAZAK - 11 yıl Önce

yeşil gerze dağcılık doğa ve gençlik spor kulübü olarak bizde oradaydık. her zaman bizim yanımızda olan sayın başkanımızın daveti ile o gün yapılan yamaç paraşütü uçuşlarını izleme fırsatı bulduk. bizler paraşüt ekibi ile tanışıp kaynaşma imkanı bulduk, ve birdahaki uçuşlarında bizleride uçurmaları konusunda söz aldık.. görüşmek üzere ..

çiçekçi
çiçekçi - 11 yıl Önce

böyle bir organizasyona dahil olduğunuz için sizi ve ekibinizi kutluyorum.

Mithat TUZCUOĞLU
Mithat TUZCUOĞLU - 11 yıl Önce

güzel bir gündü.uçuç yapan arkadaşlara,sosyal-kültürel yönden bu tür çalışmalara hep evet diyen ve destekleyen başkana ve her pazar gerze çevresini tanıma ve spor amaçlı olan yürüyüşleri organize eden arkadaşlara teşekkürler.ayrıca hem belediye bünyesinde,halkevi bünyesinde bulunan sosyal kültürel çalışmalara diğer arkadaşların katılımlarnı bekliyoruz.yürüyüşlerimiz her pazar yakupağa konak önünden saat 8'30 başlıyor.

KORAY KOŞ
KORAY KOŞ - 11 yıl Önce

gerzede uçmak güzel :) daha çok gelcez oraya

banner381
SIRADAKİ HABER