Sündüs Hanım'ın Mutfağı ?

Değerli Gerze Gündem Haber Okurlarım;

İlçemiz Gerze'de bayan girişimcilerin giderek çoğalması gerçekten çok sevindirici. Girişimcinin küçüğü- büyüğü olmaz, her büyük bir zamanlar küçük bir işyeri ile yola çıkmıştır!

İşyeri açan insanlar büyük risk taşıyan insanlardır. İşyeri açmak cesaret ve fedakarlık ister.

Bana göre ülkemizin hemen her köşesinde küçük-büyük işyeri açan insanlar çok yürekli ve cesaretli insanlardır!

Öncelikle bilgi, beceri ve emeğin de bir sermaye olduğunu, hedefin az parayla ya da parasız iş kurabilmek olduğunu belirtmeliyim.

İşte ilçemizde bunlardan biri olmaya aday olarak gördüğüm;" Sündüs Hanım'ın Mutfağı" adını vererek küçük, şirin, tertipli ve  tertemiz  bir işyeri açan " Sündüs YUVACI " ile röportaj yapmayı düşündüm, işyerine giderek bu röportajı yaptım.

Bu söyleşiyi okurlarıma, Gerze halkına ve damak zevkini iyi bilen Sündüs Hanım'ın müşterilerinin değerlendirmelerine bırakıyorum!

A.Tokmak:

"Sündüs Hanım'ın Mutfağı " ismi altında bu işyerini açmayı ne zamandan beri düşünüyordunuz?

S.Yuvacı:

Böyle bir iş yeri açmayı 25 yıldır düşünmekteydim.

A.Tokmak:

İşyerinize bu ismi neden verdiniz?

S. Yuvacı:

2012 yılı ve sonrasında Kanal D ve Show Tv. kanallarına çıkmıştım.2012 yılında Nursel EDİZ'İN programında program açılışında, bugün " Sündüs Hanım'ın Mutfağındayız " diye hitap ettiği için; bu ismi işyerime verdim.

A. Tokmak:

Vergi Dairesi, Belediye, Meslek Odası ile ilişki ve yazışmalarınız oldu mu?

S.Yuvacı:

Tüm ilgili kurumlarla, işlemler ve yazışmalar yapıldı. Kosgep'ten destek aldım. Herhangi bir olumsuz sorunum yok.

A. Tokmak:

Yaptığınız işi seviyor musunuz?

S. Yuvacı:

İşimi çok severek yapıyorum. Çünkü bu benim yıllarca hayalini kurduğum işimden çok hobimdi!

A. Tokmak:

Bu iş kolunda güçlü yanlarınız nelerdir?

S. Yuvacı:

Güçlü yanım, doğuştan gelen yeteneğim var. Damak tadım çok iyidir. İşimde hile yapmam! Çok dürüstüm. Kendi yemediğim şeyi başkalarına ikram etmem! Müşteri memnuniyeti benim için çok çok önemlidir.

A. Tokmak:

İşinizde değer verdiğiniz en önemli şeyleri açıklar mısınız?

S. Yuvacı:

En çok pasta ve kurabiye çeşitlerini severek yapıyorum. Gerze'mizin yöresel lezzetlerini aslına uygun olarak yapmaya gayret ediyorum. Müşteri talebi doğrultusunda, o kişisel istekleri de yaparak, müşteriye zamanında sunuyorum.

A. Tokmak:

Şuan her istediğinizi yapabilecek olanağınız olsaydı; yine de bugün yaptıklarınızdan farklı olan şeyleri de yapar mıydınız?

S. Yuvacı:

İşyerimin dar oluşu nedeniyle personel çalıştıramıyorum! Her istediğimi ve tasarladığımı yapabilme olanağım yok! İnşallah gelecek zamanlarda geniş bir alanda çalışabilme olanağım şayet olursa, daha farklı hizmet ve ürün çeşitlerimi halkımıza sunabilirim.

A. Tokmak:

Çalışma hayatınızda en büyük korkunuz neler olabilir?

S. Yuvacı:

Beden sağlığım çok önemli. Halen mevcut ve de yeni açılabilecek olan rakiplerimin müşterilerimi elimden alması elbet beni tedirgin edebilir! İşte bu yüzden ürettiğim ürünlerde kaliteyi hep ön planda tutuyorum.

Aslında ben Gerze'nin ilk " Ev Yapımı Pastanesiyim." Yani yıllarca sipariş üzerine kendi evimde tatlı, kurabiye ve pasta yapan biriyim!

A. Tokmak:

İşyerinizde amacınızı gerçekleştirirken, kendinizde hangi yeni becerilerinizi de geliştirmeniz sizce gerekiyor?

S. Yuvacı:

Yeni pasta çeşitleri yapabilmek için kurs almayı düşünüyorum. Ama bu tür kurslara ayıracak vakit bulamıyorum! Şehir dışından gelen siparişleri, " Çabuk bayatlamayacak" ürünleri kargo ile sipariş verenlere gönderiyorum.

Ürünlerimi zaman buldukça arz ve talepler doğrultusunda yapıyorum.

A. Tokmak:

Bugün kendinizle ilgili dünden farklı olarak neler düşünüyorsunuz?

S. Yuvacı:

Daha güçlü ve kuvvetli olduğumu sanıyorum. İşimde yılgınlığı kabul etmiyorum! Çok geç karar vererek bu işe başlamış olduğumu biliyorum! Çok daha önce bu işe başlamam gerektiğini ve geç kaldığımı biliyorum! Ama yılmadan çalışarak aradaki zamanı telefi etmeye bütün gücümle çalışıyorum!

A. Tokmak:

Yaşamınızdaki öncelikleriniz, bu işyerini açtığınızda değişti mi?

S. Yuvacı:

Sosyal yaşantım, bu işyerini açtığımda çok değişti! Sosyal sorumluluk projelerinde artık çok istediğim halde ne yazık ki, yer alamıyorum! İşime daha çok yoğunluk vermiş oluyorum!

A. Tokmak:

Bu işyerini açtıktan sonra, eşinize ve çocuklarınıza yeterince zaman ayırabiliyor musunuz?

S. Yuvacı:

Eşime ve çocuğuma gerçekten yeterince zaman ayırmak pek mümkün olmuyor! Çalışma hayatım buna olanak vermiyor! İşyerimde belirli bir düzenli çalışma saatlerim var. Sabah 08.00 - 18.30 arası işyerinde oluyorum.

A. Tokmak:

Yaşamınızda ki öncelikleriniz sizce nelerdir?

S. Yuvacı:

Yaşamımdaki en önemli önceliğim eşim ve çocuklarımdır. Daha sonrası diğer yakınlarımdır. İşimde ise müşterilerimin memnuniyetidir!

A. Tokmak:

 En çok bu iş hayatında neye üzülürsünüz?

S. Yuvacı:

Eleştirilere açığım. Özeleştirimi de yeri geldikçe yaparım. Önce Müşterilerimden gelen memnuniyetsizliğe gerçekten çok üzülürüm!

A. Tokmak:

İş hayatınızda sizi en çok motive eden şeyler neler olabilir?

S. Yuvacı:

Emeğimin karşılığını aldığım sürece mutluyum. O zaman işime daha çok sarılıyorum. Ayrıca müşterilerimin; elinize sağlık, çok güzel ve nefis olmuş demesi bana yetiyor!

A. Tokmak:

Hayatta hangi mesleği seçmek istiyordunuz?

S. Yuvacı:

Aslında öğretmen olmayı çok istiyordum! Ama olmadı! Şu anki mesleğimden memnunum. Bu mesleği de gerçekten severek yapıyorum. Bu mesleği neden seçtiğimi soranlara şu yanıtları verebilirim: Hem aileme katkıda bulunmak, hem de yıllarca hayalini kurduğum tasarımı gerçekleştirmek içindi diyebilirim. Ayrıca çalışmayı ve yeni şeyler üretmeyi çok seviyorum!

A. Tokmak:

Bu mesleğinizin zorlukları nelerdir?

S. Yuvacı:

Gerçekten bu meslek tek başına çok yorucu!" 14 saatlik bir saat dilimi içinde çalışıyorum!" Ürünlerimi taze satabilmek hedefim! Bayat ürün satmıyorum! Benim ürünlerim hep günlüktür!

A. Tokmak:

Bu meslek hangi önemli şartları içeriyor?

S. Yuvacı:

Öncelikle temizlik ve hijyene çok dikkat ediyorum! Malzemelerimin  seçiminde çok dikkatli davranıp ve de kaliteli olmasına önem veriyorum! Kendi evimde ne malzeme kullanmışsam, işyerimde de aynı malzemeleri kullanıyorum.

A. Tokmak:

Mesleğinizi gerçekten severek mi yapıyorsunuz?

S. Yuvacı:

Elbette severek yapıyorum! Sevmesem ve yaptığım işten zevk almasam zaten yapmam, neden yapayım ki!

A. Tokmak:

Satışa sunduğunuz el ürünü ve yöresel ürünleriniz, müşteriler tarafından beğeniliyor mu? Bu konuda olumlu, yapıcı, beğeni ve eleştiriler kulağınıza geliyor ya da yüzünüze karşı söyleniyor mu?

S. Yuvacı:

Bence ilçemizde her işyeri sahibi, bilhassa yöresel ürünlerini aslına uygun evinde nasıl yapıyorsa, müşterilerine de aynen aynı ve kaliteli malzemeleri  kullanarak yapmalıdır! Her insanın damak zevki ayrı olabilir! Ama üretilen ürünlerin ortak özellikleri vardır, bu özellikler hiçbir zaman terk edilmemeli ve aslına uygun olarak  üretilen ürünler müşterilerimize sunulmalıdır.

Buna çok önem veriyorum! Genel anlamda ürünlerim çok beğeniliyor. Arada sırada ufak tefek eleştiriler yapılıyor! Eleştirilere açığım.

Bir müşterimin de eleştirisi varsa şayet yüzüme karşı yapmasını rica ederim. Arkadan arkaya konuşulmasını sevmem! Varsa bir konuda sorun yüzüme karşı yapılmasını isterim! Müşterilerimin bu tür anlayışlı davranışları beni iş hayatımda çok daha mutlu eder!

A. Tokmak:

İleriye dönük planlarınız var mı?

S. Yuvacı:

Daha büyük bir mekan açabilmek ve kalabalık,becerili personel ile Gerze'mize hizmet vermek istiyorum. Dedi...

" Sündüs Hanım'ın Mutfağı " adlı işyeri sahibi Sayın Sündüs Yuvacı, bütün sorularıma aşağı yukarı tümüne yanıtlarını vererek söyleşiyi sonlandırdık.

Bu söyleşi nedeniyle bana teşekkür etti. Ben de kendisine teşekkür ediyor,bu iş kolunda ve hayatında sağlıklı ve de çok başarılı olmasını diliyorum.

Esen kalınız.

Ali Vacit TOKMAK

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 4 yıl Önce

kim olursa olsun işyeri açmak, cesaret ve fedakarlık ister! i̇şyeri açan kadın erkek yürekli ve cesaretli insanlardır! ilçemizde o kadar çok alış-veriş yapılan çeşitli marketler açıldı ki, yerli esnafı yok ettiler! gerze esnafında biraraya gelerek şirket oluşturma becerisi ne yazık ki yoktur! hiçbir sivil toplum örgütü de yardımcı olmadı! yerli esnafta bu konuda yeterli birikimi ve mücadele azmi hiç yoktu! bakın çevremizdeki, ilçelere bu kadar çok market açılan ilimizde başka ilçe var mı?yok! neden acaba? gerze de otuz kırk bin kişi mi yaşıyor?bu kadar çok marketin açılmasına neden birincisi ilçe sınırları inşaatlarla genişledi! i̇nşaat sektörü,yaptıkları her inşaatın altına oldukça büyük işyeri olabilecek alanlar bıraktılar! oto park yeri ise ayrılmadı! boş işyeri olarak alanları marketler yerleşerek bu alanlar dolduruldu! bu nedenle de belediyede betonlaşma hızını imar planları ile hızlandırdı! esnaflar çöktü! esnaflar ilçede çökünce, elbet yerini marketler doldurdu! hayırlı olsun!

Ali Vacit TOKMAK
Ali Vacit TOKMAK - 4 yıl Önce

i̇nsanlarımız genel olarak yerel haber ve yorumlara daha çok ilgi göstermekteler! i̇çeriği zengin ve ülke gerçeklerine ait yorumlara çok ilgi göstermiyorlar! bunun nedeni çoktur! birikim ve tarihi gerçekler demekki insanlarımız yada okurlarımız için sıkıcı olabilir! göbeğini kaşıyan arkadaşa kısa bir cevap olabilir! köşe yazısına resim koymayı düşünmedim. yazılı basın aracımız olmuş olsaydı, yani haftalık yazılı basın aracımız olmuş olsaydı,ürünlerin sergilenmesi,çalışma ortamı ve iş yerinin yerleştirme düzeni yani tertip ve düzeni resmedilebilirdi! ama ne yazık ki olmadı! sinan arkadaşa sanırım kısa cevap olabilir! her iki eleştiriler için teşekkür ederim...

Sinan
Sinan - 4 yıl Önce

Güzel bir söyleşi olmuş fakat konu ile ilgili resimde koysaydınız söyleşi tam anlamiyla mükemmel olurdu eksik kalmış bir söyleşı

Göbeğini Kaşıyan Adam!
Göbeğini Kaşıyan Adam! - 4 yıl Önce

hocam, an itibariyle -cumhuriyet neden 29 ekim de i̇lan edildi — yazınız 10 gün boyunca 96 kez tıklanmış, bu yazınız ise yarım günde 196 kez tıklanmış. karşı devrimcilerin bu işte bir parmağı olabilir mi? gka