Tabakhane’ye Yeni Yüz

Gerzeli girişimci unutulan bir tarihi gün ışığına çıkarmaya hazırlanıyor.

Tabakhane’ye Yeni Yüz
 Ekonomik geleceğini bacasız sanayi olarak ta adlandırılan turizme ve turizm gelirlerine bağlamış olan ilçemizde yeni bir ilke imza atılıyor.

 İlçemizde yıllardır turizme yönelik sunduğu hizmetleri ile tanınan ve takdir toplayan girişimci Selami Yiğit ilçemiz say mevkiinde Tabakhane olarak bilinen bölgenin çehresini değiştirmek için gerçekleştirdiği projesini hayata geçiriyor.

Bu proje ile, bu alanda bulunan ve faaliyette olduğu döneme, günümüzde ancak 3-5 kişinin tanık olduğu ve o dönem ilçe ekonomisinin lokomotiflerinde biri olan ve yıllardır atıl durumda bulunan Tabakhane(deri imal yeri)de aslına uygun olarak restorasyon yapılacak ve halkın hizmetine sunulacak.

Projenin ikinci ayağında ise, söz konusu alanda, zemin 4m. eninde 10m.lik duvarla yükseltilerek üzerine son derece modern bir Çaybahçesi kazandırılacak.











Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2016, 13:30

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

burasi tarihi bir yer...selami bey kardeşimin burayi düzenlemesi kadar daha doğal bir şeu yokda...tarihi yerlerin dizayni öyle basit bir şey değildir....aslinda ve aslina uygun olarak burayi yapmasi gerekn merçi;;;gerze belediye başkanliği olmmaliydi diye düşünüyorum... siz aslina uygun yaptracakdiniz ondan sonra o yapilan çay bahcesinide ihale kanunua uygun bir şekilde ihaleye açip ihaleyi kazanan şahsa kurallarinzi koyarak teslim etmeliydiniz.. o zman bütün tarihi yerleri oraya inşaşat yapanlar laabilir analami çikiyor...bir girişimci olarak kardeşimi gerçektende tebbrik ediyorum..efendi ve saygili birisidir....işin o tarafini asla inkar edemem...benim szölerim bu nasil olurun muhatabi gerze belediyesidir..yangin evlarine kat çikmazsiniz,buralari tarihi yapidir diyen bir ekip ve zihniyet asil tarihi bir yer olan buraya nasil izin verebilmiştir buna gerçektende şaşiyorum...haksizmiyim ne dersiniz..!!birde;;;;kiyi kanununun kriterleri vardir,bu nasil aşilmiştir..????

gerzeliii
gerzeliii - 8 yıl Önce

yapılan inşaatın gerzemize ve yatırımcıya hayırlı olmasını dilerim....
ama merak ettiğim orada imar iznini nasıl aldı kıyı kenar kanununa ne oldu

HÜSEYİN BODUR
HÜSEYİN BODUR - 8 yıl Önce

aşağida yazdiğim yorumuma cevap verebilecek hiç bir kimse yokmu.??????????? yoksa neden cevap veremiyor..????????? kiyi kanunu ile ilgili sorun nasil giderlmiştir..?????? belediye başkanimiz sayin osman belovacikli kardeşim bu yorumlari okuyormu..? okuyorsa neden bir iki cümlelylede olsa kişileri bilgilendirme yolunu secmiyor....susuncda işin içinde bir capanoğlu varmiş gibi anlaşilmiyormu..??????? bu konu yarin birileri tarafindan şikayet edildiğinde verebileceğiniz hakli bir gerkeçeniz varmidir doğrusu yillarin belediyecisi olarak buna gerçektende şaşiyorum...cevaplari alamadiğimiz için böyle yaziyorum...kurallara uyularak yapilmişsa ben yine huuzurunuzda özür diliyorum..ama bunun kurallari aşilacak gibi öyle basit bir olay değildir...altinda imazasi olanlar deruhde yazsi almadikca inanain yarin insanin başi çok ağritilir.....tarihi eser toplumun ortak malidir bakimi yapilmali,geleçek kuşaklara aktarilmalidir ..bunlar hoş ve hayirli işlerdir.. saygilarimla..!!!!!!!!!

banner381
SIRADAKİ HABER