Kafana göre takılamazsın artık.

Eğlence yerlerinden kaynaklanan çevresel gürültünün kontrol altına alınması için yayınlanan yönetmeliğe göre yapılan denetimler sonucu ağır para cezalarıyla karşılaşabilirsiniz.

Kafana göre takılamazsın artık.

Gerze Belediyesi Zabıta Amiri Suat Işıdı, halkı ve Eğlence yeri sahiplerini uyararak Haziran ayında yayınlanan yönetmelik çerçevesinde Sinop Çevre ve Orman Müdürlüğü ile koordinasyonlu yapılacak denetimlerle ağır para cezalarının gelebileceğini belirtti.

 

İl Mahalli Çevre Kurulunun yönetmelik hükümleri gereğince aldığı kararlar sonrası, her türlü eğlence, düğün, nişan gibi etkinliklerin yapılabileceği yerleri belirleyen haritayı gösteren Işıdı, buralarda bulunan işletmelerin de gerekli ses yalıtımlarını yapmasını ve ses seviyesini ölçen cihazlarla denetimlerin çok sıkı bir şekilde yapılacak olması nedeniyle, ceza almak istemeyen işletme ve kişilerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

 

Kurul aynı zamanda, dini ve milli günlerde yapılan kutlamalar için yerleri de belirledi. Buna göre bu tür kutlamaların yapılabileceği yerler; şehir stadı, kapalı spor salonu, iskele, Cumhuriyet Meydanı, Hükümet Meydanı, Demokrasi Parkı, Uğur Mumcu Meydanı, Belediye Düğün Salonu, yeşil alan ve parklar olarak belirlendi.

Gerze Gündem Haber

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER