Yıllar Çok Çabuk Geçiyor; Geçmişi Unutur Olduk!

            Bundan onsekiz yıl önce 19 Aralık 2001 tarihinde HÜR GERZE gazetesi sahibi ve başyazarı Hasan SAYAR’I kaybetmiştik. Her geçen gün onun eksikliği ve yerel yazılı haftalık gazetesi aranmaktadır… Hala ilçemizde yeri doldurulmuş değildir!

            Ne çabuk geçti yıllar! İnanıyorum ki, Gerze sevdalısı Hasan SAYAR’ı başta sevenleri ve gerçek dostları yıllar geçse de O’nu unutmamışlardır!

            Çok iyi biliyorum ki, O bütün yaşamı boyunca “HER ZAMAN İNSANI İNSAN YAPAN TÜM DEĞERLERE TARAF, TARAFSIZ BİR GAZETEYİZ. BİZLER İNSANIN TARAFINDAYIZ.”Derdi.

            Gerze aşığı ve Gerze sevdalısı bu güzel insan, yaşadığı sürece gecesini gündüzünü gazetesine ve gazeteciliğe vermişti… Ne yazık ki günümüzde böyle çok az yerel gazeteci vardır!

            Umarım yıllar geçse bile, başta seven en yakınları, gerçek dostları ve de Sinoplu gazeteci arkadaşları O’nu unutmazlar! Çünkü O’nu çok iyi ve yakından tanıyan biri olarak ben unutmadım…

            Ruhu şad, mekânı cennet olsun…19-Aralık-2019

            Ali Vacit TOKMAK

HATIRLATALIM: Hasan Sayar'ın ölümünden günümüze tam 18 yıl geçti. Bu yıllar içinde Sinop ve çevre ilçelerinde gazetecilik yaptıklarını ve bu gazetelere haber ve yorum yaparak yazı yazdıklarını bildiklerim sözde arkadaşları, değişik zaman ve yıllarda yani 18 yıl içinde ne yazık ki bir tek satır Hasan Sayar hakkında bir yazı kaleme alıp yayımlamadılar! Her birinin çok duyarsız oldukları ortaya çıktı!

Zaten Sinoplu yerel gazeteciler ilde bölünmüş iki cemiyet çatısı altında toplanmışsınız! Yumruk kadar bir ilde tek yumruk olarak bir çatı altında toplanma becerisini gösterememişsiniz! Bu nedenle de birbirinize sahip çıkmada yeterli dayanışmayı sağlayamazsınız!

Sanırım, yerel gazetecilik yapmakta, sadece hobi anlayışı ile yerel sorunlara eğiliyorsunuz! Küçücük bir ilde böyle mi bir birinize sahip çıkacaksınız? Ölüm her birimizin başına şu,yada bu nedenle her hangi bir zamanda gelecek! Yaşarken göstermelik birbirine vefa örneği gösterenler, öldükten sonra ölene ve yakınlarına sizler gibi mi vefasızlık örneği gösterecekler! Böyle mi yerel gazetecilik konusunda bir birinize dayanışma örneği göstereceksiniz? Çok yazık! Hepinize yazıklar olsun!

YORUM EKLE
YORUMLAR
Nafiye Aksu
Nafiye Aksu - 4 yıl Önce

Mekanin cennet olsun güzel insan unutamam...