Gerze’de Eğitim hız kazandı.

Gerze Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda 07 Mart 2012 Çarşamba saat 14.00’de Gerze Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Gümüş, Gerze Merkez ve köy okul idarecileri ile toplantı yaptı.

Gerze’de Eğitim hız kazandı.

  Milli Eğitim Bakanlığının 2007/30 sayılı genelgesi gereği oluşturulan Mesleki ve Teknik Eğitimde Tanıtma ve Yöneltme konulu genelgenin içeriği hakkında açıklama yapan Gerze Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Gümüş, “2010-2011 öğretim yılında 8. Sınıftan toplam 246 öğrenci mezun olmuş olup bu öğrencilerin 229’u okullaşmıştır. Buna göre okullaşma oranı %93 tür. Mezun olan öğrencilerden mesleki eğitimde okullaşma oranı %56.34, genel orta eğitimde ise %43.66 dır. AB ülkelerinde Mesleki ve Teknik Eğitimde okullaşma oranı %65 genel öğretimde ise %35 dir. Ülke olarak genel hedef %65dir. Görüldüğü üzere ilçe olarak biz bu hedefin 9 puan altındayız" dedi.

            Müsteşarlık makamının 2007/30 sayılı genelgesini okuyan Gerze Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Gümüş tüm okul müdürlerinden genelge gereği aşağıda belirtilen görevleri yerine getirmelerini istedi.

            1-Tüm İlköğretim okullarında 11-29 Haziran 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan Mesleki Çalışmalarda Mesleki Rehberlik, Tanıtım ve Yöneltme konularına yer verilecek.

            2-Tüm okul Müdürlüklerince(Gerze Anaokulu hariç)tanıtım ve yöneltme çalışmalarının sonuçlarının izlenmesi amacıyla hazırlanan EK-1 formları 08.06.2012 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecek.

3-Tüm İlköğretim Okullarının 6.7.8.sınıf öğrencileri ile Orta Öğretim 9.sınıf öğrencileri için sosyal etkinlikler saati dışında özel bir zaman dilimi içinde  tanıtım ve yönlendirme çalışmaları yapılacak.

            4-9.Sınıf öğrencilerine ders yılı sonunda yapılacak tanıtım ve yönlendirme çalışmasına öğrencilerle birlikte öğrenci velilerinin katılması sağlanacak.

            5-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanacak bir plan dahilinde Tüm İlköğretim okullarının 6.7.ve 8.sınıf öğrencileri Meslek lisesi ayrımı yapmaksızın tüm meslek liselerinin atölye ve laboratuarlarını, eğitim ortamlarını görerek yaşayarak gezmekleri sağlanacak bu süreçte İş Güvenliği açısında her türlü önlem ilgili Meslek Lisesi Müdürlüklerince alınacak.

            6-Tanıtım Ekiplerinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanacak bir proğram dahilinde İlköğretim Okullarının 6.7.8.sınıf öğrenci velilerine yönelik olarak tanıtım çalışması yapması.

            7-Orta Öğretim Kurumlarının Tanıtım ve Yönlendirme derslerinde mutlaka MEGEP kapsamında hazırlanan meslekleri tanıtıcı filimlerden yararlanılması.

            8- Yerel basın ve Görsel medya kuruluşları yapılan tanıtım ve yönlendirme çalışmalarına davet edilerek konunun bu yolla kamu oyu ile paylaşılması sağlanacak.

            9-Öğrencilerin Mesleki ve Teknik Eğitim veren okullarının yatılılık imkanları hakkında bilgilendirilmesi.

            10-9.sınıf sonunda öğrencilerin ilgi duydukları mesleklere yönelmesini temin etmek amacıyla teknik okulların proğramları hakkında bilgilendirilecek.

            11-Mesleki ve Teknik Eğitim veren tüm okullarca tanıtıma yönelik broşür ve CD’ler hazırlanarak 31.03.2012 tarihine kadar tüm İlköğretim okullarına gönderilecek,ilköğretim okulu müdürlüklerince broşürler öğrencilerinin görebileceği uygun yerlere asılacak.

            12-Tüm Mesleki ve Teknik Eğitim veren okullar okullarının uyguladığı proğramlar,alan ve dallar gibi konularda hazırlamış oldukları videoları her öğrenci ve velisinin kolayca ulaşabileceği şekilde 31.03.2012 tarihine kadar kendi internet sayfalarına yerleştirecekler.

            13-Tanıtım ekipleri gelmeden ziyaret edilecek İlköğretim okulu müdürlüğünce her türlü teknik donanım hazır bulundurulacak.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2012, 16:25
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER