Gerze’ye Bir Müjde Daha.

Gerze Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Mehmet Fenercioğlu ve Meslek Dersleri Öğretmeni Ertan Bekgöz’den okul hakkında bilgiler edindik.

Gerze’ye Bir Müjde Daha.
Okulunuzda şu anda hangi bölümler bulunmaktadır?

-          Okulumuzda Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanında Servis ve Mutfak dalları bulunmaktadır. Bu konuda Gazeteniz vasıtasıyla bir müjde vermek istiyorum. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanında Ön Büro dalında öğrenci kayıtları yapılacak.

2014-2015 Eğitim- Öğretim yılında okulunuza kaç öğrenci kayıt yaptırdı?

-          Bu yıl kayıt yaptıran öğrenci sayımız 38’dir.

Öğrenci kayıtlarında uyguladığınız sistem nasıl?

-          Önceki yıllarda öğrenci kaydı yaparken öğrencilerin diploma puanlarına ve sözlü mülakatta göstermiş oldukları başarıya bakılıyordu. Bu seneden itibaren farklı bir uygulamaya geçtik. Artık öğrenciler 9.sınıfı tamamladıklarında sözlü mülakata tabi tutulacaklar. Bu uygulamanın amacı, öğrencilerimizin bölüm tercihini doğru belirleyebilmesi içindir.

Okulunuzdan bu yıl kaç öğrenci Üniversite’ye yerleşti?

-          Okulumuzdan bu yıl 37 öğrenci mezun oldu. 17 öğrenci Üniversite sınavında tercih hakkını kullandı fakat içlerinden 14 tanesi tercih ettiği üniversitelere yerleşebildi. Kazanan 14 öğrencimizden 3 tanesi 4 yıllık fakülte kazandı. 11 tanesi ise 2 yıllık Meslek yüksekokullarına yerleşti. Kazanan öğrencilerimizden bazıları YGS-LYS sınavlarında almış oldukları puanları kullanarak bazıları da sınavsız geçiş hakkını kullanarak üniversitelere yerleşti.

Bu okulu tercih etmek isteyen öğrencilere önerileriniz nelerdir?

-          Her şey de önce turizmi meslek olarak benimseyebilecek öğrencilerin okulumuzu tercih etmesi gerekmektedir. Bu mesleği sevebilecek, kendine güvenen, kararlı ve yetenekli öğrencilere her zaman kapımız açık.

Okulumuzdan mezun olmaya hak kazanmış her öğrenciye İşyeri Açma Belgesi veriyoruz.  Mezun olan öğrencilerimizin bir kısmı genellikle staj yapmak için gittikleri otellerde mesleğini devam ettiriyor. Bir kısmı ise üniversitedeki eğitimini tamamladıktan sonra alanında çalışmayı tercih ediyor.

Okulunuzun her yıl katıldığı projeler ile ilgili ne söylemek istersiniz?

-          Her yıl okul tarafından hazırlanan projeler, Türk Ulusal Ajansı’na Proje İrtibat Yetkilisi Ertan Bekgöz tarafından gönderilmektedir. Projelerimizin dış ilişkiler uzmanları tarafından kabul edilmesi halinde de seçilen öğrenciler proje kapsamında Avrupa Birliği ülkelerine hareketliliklerini gerçekleştirmektedir.

-          Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2014, 11:52
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER