Gerze’ye Sinan “Yağmur”u Boşandı

Yazar Sinan Yağmur okurlarını maneviyatın uçsuz bucaksız yolculuğuna çıkardı.

Gerze’ye Sinan “Yağmur”u Boşandı

Söyleşi ve imza günü münasebetiyle ilçemiz Sardunya Cafe’de okurları ile buluşan yazar Sinan Yağmur, tadına doyamadığını ifade ettiği Gerze mantısı ile yemeğini yedikten sonra başladığı söyleşi ve imza gününde okurlarının gönlünde bir kez daha taht kurdu.

Gerzeli kitapseverler, Tebrizli Şems ve Mevlana Celalettin-i Rumi arasındaki Allaha teslimiyet adına çıkılan meşakkatli yolculuk ve hazin sonunu anlattığı “Aşkın Gözyaşları” isimli kitabi ile satış rekorları kıran Sinan Yağmur’la buluşma fırsatı buldu.

Mazereti nedeniyle belirlenenden biraz geç başlayan buluşmada, her yaştan ve her görüşten okur, bir yandan kitaplarını imzalatırken, okudukları yazara ait eserler hakkında kafalarındaki soru işaretlerine cevap ararken, bir yandan da, din, tasavvuf ve maneviyat konusundaki düşüncelerini paylaştılar. Son derece mütevazi kişiliği ile hemen her soruyu cevaplamaya çalışan usta yazarın gördüğü ilgiden memnuniyeti gözlerine yansıyordu.

Sardunya Cafenin mükemmel ev sahipliğinde, yaklaşık 3 saat süren söyleşi ve imza gününde, Mevlana’dan Şems’e, Hacı Bektaşi Veli’den, Pir Sultan Abdal’a ne kadar Veli var ise yaşamlarından ve eserlerinden örnekler sunularak insan hayatına sundukları manevi değerler dile getirildi.

Bu tadına doyulmaz sohbet, yazar ve okurlarının en kısa sürede tekrar bir araya gelinme sözü verilerek başladığı gibi son derece sıcak ve samimi duygularla sona erdi.

1965 yılında Kırşehir'de doğan Sinan Yağmur, ilk ve orta öğrenimini Kırşehir'de tamamladı ve sırasıyla 1984'te Kırşehir İmam Hatip Lisesinden , 1990 da ise Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1990 yılında yüksek lisansına "Kelam ve İslam Felsefesi Ana Bilim Dalı"nda başladı. 1991 yılında Kadınhanı İmam Hatip Lisesi’nde öğretmenliğe başlayan Sinan Yağmur sırasıyla Konya İHL, ve Meram Dr. Ali Rıza Bahadır İHL de idarecilik görevlerinde bulundu. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Çeşitli dergi ve gazetelerde yazıları çıkan Sinan Yağmur Türkiye ve dünyayı karış karış gezerek imza günleri düzenliyor, konferanslar veriyor.

“Varsın ben od’una yanmasın o güzel,

Aşk narına yandığını bilmek te güzel”




Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 10:13

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER