Kıral Gerze’ye Gelecek

Kütüphaneler Haftası nedeniyle yazar Gülsevin Kıral Gerze’ye gelecek.

Kıral Gerze’ye Gelecek

  30 Mart-3 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 51 Kütüphaneler haftasında bu yıl tema olarak Kültürlerarası Diyalaog ve Kütüphaneler konuları işlenecek.

  Gerze Kaymakamlığının katkıları ile Çocuk yazarı Gülsevin Kıral ilçemiz İlkokul ve Ortaokul öğrencileri ile söyleyişi için 31 Mart 2015 Salı günü saat 10 00 da Gerze Belediyesi Kültür ve sanat merkezinde buluşacak.

Gülsevin Kıral kim?

1959’da Eskişehir’de doğan Gülsevin Kıral, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun oldu. Uzun yıllar bankacılık yaptı. Çeşitli edebiyat dergilerinde yazıları yayımlandı, çeviriler yaptı. Günışığı Kitaplığı’nda Berber Pire Tellal Deve adıyla kitaplaşan “Evvel Zaman İçinde” adlı çalışmasıyla TUDEM Yayınevi 2004 Çocuk Edebiyatı Yarışması’nda Mansiyon Ödülü’nü; Ablamı Nereye Kaçırdılar adıyla yayımlanan dosyasıyla Bu Yayınevi 2005 Çocuk Edebiyatı Dedektif Romanı Yarışması’nda Birincilik Ödülü’nü kazandı. Posta Kutumdan Sihir Çıktı (2006) adlı kitabının ardından yazdığı “Gizli Silahın Formülü Hangi Zarfta?” ve “Ağaçlar Yemek Yapar mı?” adlı komik çocuk öyküleri, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin (ÇGYD) 2006 Sulhi Dölek Ödülü’ne değer görüldü. Bu öyküler, Günışığı Kitaplığı tarafından Gizli Formül Hangi Zarfta! adıyla tek kitapta toplandı. Berber Pire Tellal Deve de Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD) tarafından 2008’de Yılın En İyi Çocuk Kitabı Tasarımı seçildi. Eşiyle birlikte İstanbul’da yaşayan ve iki oğlu bulunan yazarın yayımlanan son kitabı, İstanbul’u Çalıyorlar!

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2015, 10:37

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER