153 İş Yeri Kazandırdı

KOSGEB, Sinop'a 153 yeni işyeri kazandırdı

153 İş Yeri Kazandırdı

  KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi İl Müdürü Gürsel KIZILASLAN, hizmete başladıkları 2012 yılından bu yana verdikleri desteklerle yaklaşık 1250 kişiye Girişimcilik Eğitimi verilerek, Sinop’ta %60’ı Kadın olmak üzere toplam 153 yeni iş yerinin KOSGEB desteği ile açılmasını sağladıklarını ve diğer mevcut işletmelerle birlikte toplamda 265 işletmenin KOSGEB’den destek aldığını söyledi. Bugüne kadar Sinop'ta 265 işletmenin 98'i genel destek programı ile 153'ü girişimcilik destek programı, 9 tanesi KOBİ proje destek programı ve 5 tanesi ise Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Programı ile KOSGEB'den destek aldı. KOSGEB, Sinop’lu işletmelere yaklaşık 5 Milyon TL destek ödemesi gerçekleştirmiştir. Bu destekler %60, %70 ve %80 oranlarında ve harcama karşılığı gerçekleştirilen destekler olduğu için Sinop yerel ekonomisinde yaklaşık 10 Milyon TL civarında finansal katkı ile birlikte bu faaliyetlerin sonucunda oluşan ekonomik hareketlilik ve rekabetçilik sağlanmıştır.

            2014 yılı içerisinde ise İŞKUR, KUZKA, Gençlik Spor Bakanlığı, Sinop Üniversitesi, Sinop Ceza İnfaz Kurumu, Sakatlar Derneği ve Bölgesel Kalkınma, Girişimcilik ve Danışmanlık Derneği ile gerçekleştirilen işbirlikleri ile 16 ayrı grupta 415 kişiye KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’nden faydalanabilmelerini sağlayacak olan Girişimcilik Eğitimi ve sonrasında Sertifikası verilmiştir. 2014 yılında gerçekleştirilen 6 adet Değerlendirme Kurul toplantılarında 66 yeni girişimcinin destek başvurusu onaylanmış ve destek süreci başlamıştır.

            Yeni Girişimci Desteği dışında Sinop’ta faaliyet gösteren firmaların 100’e yakını KOSGEB Genel Destek Programı ile “Nitelikli Eleman” istihdam edip, “Yurt Dışı İş Gezilerine” katılıp, “Yurtiçi Fuarlarda” ürünlerini sergileyip, ürünlerinin “Test ve Analizini” yaptırarak “Belgelendirme” imkânı bulmuştur. Bunun yanı sıra “Tanıtım Desteği” ile firmalarının yerel ve ulusal çapta bilinirliğini ve pazar paylarını arttırmışlardır. Bu kapsamda yaklaşık 600 Bin TL’lik bir kaynak Sinop’lu KOBİ’lere aktarılmıştır. Ayrıca yeni ürünler geliştirmek amacıyla Ar-Ge faaliyeti yaparak proje geliştiren ve bu projelerini hayata geçirmek isteyen 3 yenilikçi işletmenin de başvurusu uygun bulunmuş ve destek süreci devam etmektedir.

            KOSGEB Sinop Hizmet Merkezi Müdürü Gürsel KIZILASLAN; Yeni Girişimci Desteği ve Girişimcilik Eğitimleri ile Sinop ekonomisine yeni işletmeler kazandırmakla kalmadıklarını aynı zamanda girişimcilik kültürünün gelişmesine katkı sağladıklarını kaydetti. Ayrıca işletmelerin kendilerini geliştirmelerine ve geliştirecekleri yenilikçi ürünler ile üretim kapasitelerini, rekabet güçlerini ve pazar paylarını geliştirmelerine katkı sağladıklarını da aktaran KIZILASLAN, Kurum ve Müdürlük olarak ülke ve bölgenin gelişmesi ve kalkınması için Sinop’lu KOBİ’lere desteklerin artarak devam edeceğini belirtti. Sinop’ta güzel işlere imza attıklarını belirten KIZILASLAN, verilen destek tutarlarına bakıldığında Türkiye geneli iller sıralamasında Sinop ekonomi ve nüfus yapısının çok üzerinde yer alarak ilk 50 ve hatta bazı destek kalemlerinde ilk 40 il arasına girdiklerini belirterek bunun ilimizin geleceği açısından olumlu ve sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 17:09

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER