Ağacı İşliyorlar

Ağaç İşleme Atölyesinde Dördüncü Sene.

Ağacı İşliyorlar

Gerze Belediye Konservatuarı Ağaç İşleme Atölyesini ziyaret ederek çalışanlarından bilgi edindik.

Atölyede öncelikle emekli ve 62 yaşında olan Tarık Sarıksız ile konuşuyoruz. Tarık Bey, İstanbul’da oturduğunu ve altı ay yaz döneminde burada çalıştığını söyleyerek amaçlarının Sinop’ta olduğu gibi Gerze’ye özgü de ürünleri yaparak fark yaratmak istediklerini, donanımsal olarak eksiklerinin oldukça fazla olduğunu, çalışma ortamlarının dar ve havasız olduğu için çok fazla insanla bir arada çalışmanın mümkün olmadığını belirtiyor.

İkinci olarak aslen İstanbullu olan Hüseyin Gülerer ile konuşuyoruz. Gülerer, burada yapılan gemilerin Sinop’takilerden farklı bir yapım aşaması olduğunu söyleyerek ilk aşamada iskelet yapımı sarma ve boyama ile tüm işlemlerinin tamamlandığını belirtiyor. Kendilerinin dışında Gerze’de resim öğretmeni olarak görev yapmakta olan Şafak Okvuran ile Soner Yılmaz’ın da çalıştığını çalışma alanlarının bir an önce büyütülerek bu işe devam etmek istediklerini ifade ediyor.

Ağaç işleme çalışmaları kapsamında gemi maketi ve kubbeli kafes yapılan atölye, sabahın erken saatlerinde açılarak geç saatlere kadar çalışmalar devam ediyor.

Haber: Özge İnce

 













Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 10:06
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER