Azaları İle Kahvaltıda Buluştu

Atatürk Mahallesi Muhtar Adayı Velaattin Saatçi Azaları ile kahvaltıda buluştu.

Azaları İle Kahvaltıda Buluştu

03 Şubat 2019 Saat 10.00 da Gerze Sarmaşık Kafede azalarıyla bir araya gelen Atatürk Mahallesi, Muhtar Adayı Velaattin Saatçi seçim çalışmalarını konuşmak üzere kahvaltıda buluştular.

Saatçi konuşmasında öncelikle muhtarın kim olduğunu ve görevlerini açıkladı;

Muhtar nedir, kimdir?

Muhtar; mahalle ve köylerde aktif olarak yürütme işlemini kontrol eden kişidir. Muhtar; mahallenin yasalar ile belirlenen kurallarını yürütür ve seçimle belirlenirler. Muhtarlar seçilmelerinin ardından 5 sene süre ile görevlerini icra ederler ve bu sürenin sonunda yeniden seçime gidilerek muhtar seçilir. Peki muhtarlar ne iş yaparlar?

Muhtar ne iş yapar?

Muhtarlar, köy ve mahalle muhtarı olarak ikiye ayrılıyor. En küçük yerleşim biriminin başında bulunan köy muhtarlarının, hükümetin bildirdiği kanunları halka iletmek, köyün düzenini sağlamak, meydana gelebilecek salgın hastalıklar için önlem almak, şüpheli durumları karakola iletmek, doğan, ölen ve evlenenlerin kayıtlarını tutmak ile hizmetler için gereken parayı toplamak gibi görevleri var. Mahalle muhtarları ise askerlik dönemine giren gençlerin adlarını duyurmak, seçmen kağıtlarını ulaştırmak, mahallede ikamet eden kişilere ilmühaber vermek, mahallede gerçekleştirilecek hizmetleri orada ikamet edenlere bildirmek ve yeşil kart alabilecek kişileri tespit etmek gibi görevlere sahip.

Muhtarın görevleri nelerdir?

Muhtar başınız dara düştüğünde mahallenizde kapısını çaldığınız ilk kişidir.

Muhtar mahallede devleti temsil eder.

Ancak devlet adamlığının yanında bir anne baba gibi bütün özelinizi paylaştığınız bir kişidir

Devletin içinde olup hem vatandaşına hem devletine bu kadar yakın olan bir devlet organı daha yoktur.

Muhtar devletin mahalledeki şefkat elidir.

Muhtar hangi saatte olursa olsun vatandaşa kapısı acık olan devlet kurumudur.

Muhtar ölünüzle, dirinizle, düğününüzle, derneğinizle, yolunuzla, kaldırımınızla, çöpünüzle, asfaltınızla, yanmayan sokak lambanızla yani sizin her şeyinizle ilgilenen devlet kurumudur.

Muhtar bazen bir avukat, bazen bir doktor, bazen bir psikologdur.

Muhtar bazen bir anne bazen bir babadır.

Saatçi konuşmasında öncelikle muhtarın kim olduğunu ve görevlerini açıkladıktan sonra Mahallesi için yapacaklarını masaya yatırdı;

1-WhatsApp ve kısa mesaj hattı oluşturulacak

Mahallemiz sakinlerinin telefon numaraları alınarak, Whatsapp ve kısa mesaj gurubu ve oluşturulacak, mahallemiz olup biten (vefat, hastalık, düğün, nişan, kına gecesi ve muhtarlığımızın yaptığı çalışmalar anında mahalle sakinlerimize ulaştırılarak bilgilendirilecek.

2- İhtiyaç Sahiplerine yardım edilecek.

Not gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım yapılacak

3- Mahalle Sakinleri İle Toplantı

Tüm mahalle sakinlerimizin ailelerin katılacağı, 2 ayda bir yapılacak mahalle toplantıları yapılacak, mahallemizin sorunları gündeme alınarak çözüm önerileri dinlenecek, kararlar alınacak. takip edilerek en kısa sürede yapılması sağlanacak, bu şekilde mahallemizi beraber yöneteceğiz.

4- Muhtarlığımız açık ve ulaşıla bilir olacak, 7/24 hizmet verecek, mahallemizde bir vefat durumunda, camiden salaların verilmesi sağlanacak,

5- Bankalarla görüşülüp mahallemize ATM konulması

6-Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları göz ardı edilmeyecek

7-Temiz bir mahalle temiz bir çevre için el ele gönül gönüle vererek örnek bir mahalle için her şey Atatürk mahallesi için

8-İş olsun diye değil hizmet olsun diye adayım.

9-Diğer projelerimizi inşallah sizin desteğinizle yetki aldığımızda açıklamaya ve yerine getirmeye devam edeceğiz...

Gerze Gündem Haber

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hüseyin BODUR
Hüseyin BODUR - 5 yıl Önce

Seni ve azalarını tebrik ediyorum.hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum..yolunuz ve bahtınız açık olsun.ayrıca azalarını Z arasında bacılarımı görmeden de bahtiyar oldum,aferin sana VELAHATDİN,adamsın adam..

banner381
SIRADAKİ HABER