Beklenen Ne..! Yağmur mu?

İlçemiz okullar caddesindeki tarihi binada devam eden tadilata 18 gündür bir çivi dahi çakılmadı.

Beklenen Ne..! Yağmur mu?

  İlçemiz Okullar caddesinde, en alt katında 1 ayakkabıcı ve 2 terzinin de faaliyet gösterdiği tarihi binada tadilat yapıldığını artık birçoğumuz biliyoruz. Binanın Devlet katkısı kullanılarak tadil edildiği ve binadaki geçmişten günümüze taşınacak kültür değerlerinin bu şekilde zarar görmeyecek olması da bizleri ayrıca sevindirdi.

  İlk olarak çatısının açılmasıyla başlayan tadilat işlemi, bundan sonra deyim yerinde ise donduruldu. Etrafından hiçbir koruma çemberi dahi oluşturulmayan tarihi eser bina tadilatına yaklaşık 15 gündür bir çivi dahi çakılmadı. Kaderine terk edilmiş vaziyette öylece duruyor.

Görülen o ki daha bir hafta önce garaj mevkiinde saatlerce gözümüzün önünde içimizi de yakarak kül olan tarihi eser binanın yanmasından hiçbir ders almadık.

Binanın dış cephesinin tamamen ağaç kaplı olması, burada bırakın bir kastı, dalgınlıkla atılan bir sigara izmaritinin bile binayı birkaç saat içinde kül yığını haline getirebilir. Endişelerimizde ne kadar haklı olduğumuz bu gün yağan şiddetli sağanak yağmurda kendini gösterdi, bu yağmurun tarihi binada nasıl bir hasara sebep olduğu bilinmemekle beraber alt kattaki dükkanların etkilendiği kesin.

  Tarihten bugünlere taşınması hiç de kolay olmayan bu kültür varlıklarımızın korunması konusunda yetkili ve sorumluları biraz daha dikkatli davranmaya davet ediyoruz.

Bu ülke bugünü ile olduğu kadar dünü ile de bizim, geçmişini bilmeyenin geleceğini de kuramayacağı özdeyişini bir kez daha hatırlatıyoruz.










Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2012, 18:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cadde sakini
Cadde sakini - 12 yıl Önce

çivi çakılmadığı gibi önlem dahi alınmadı.
üzerinin branda gb birşeyle örtülerek caddeden geçen yayalara ya da arabaların üstüne bir şey düşmesi engellenmeli. acaba birinin başına bişey düşmesini mi bekliyorlar ?

banner381
SIRADAKİ HABER