Bir Sorun Daha Tarihe Karıştı.

Balıkçı esnafları yeni mağazalarına taşınmaya başladılar.

Bir Sorun Daha Tarihe Karıştı.

  Gerze Belediyesi; yıllardır ilçenin adeta kanayan yarasına dönüşen balıkçı esnafının mağaza sorununu çözmek için bu yıl Mart ayında Gerze Belediyesinin öz kaynakları ile başladığı inşaatı kısa sürede bitirerek protokol gereği Gerze Balıkçılık Kooperatifine teslim etti. 16 adet 30M2., 32 adet 15M2. olarak toplam 48 adet inşa edilen mağazalar Kooperatifçe balıkçının ihtiyaç ve kapasitesine göre dağıtıldı.

Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı “ balıkçı esnafımızın yıllardır en büyük problemi olan mağaza problemlerini çözmenin mutluluğu içindeyiz. Balıkçımızın yıllardır korumasız bir şekilde açıkta bırakmak zorunda kaldığı mili servetimiz olan ve görüntü kirliliğine de sebep olan ağları, artık kapalı alanlarda korunacak, balıkçılarımız ağlarının bakım ve onarımları ile diğer işlerini kapalı mekânlarda sıcak ve sağlıklı ortamlarda gerçekleştirecekler.

2013 yılında hayata geçireceğimiz proje ile de söz konusu alanda çevre düzenlemeleri yaparak, yürüyüş yolları, park ve bahçeler ve ışıklandırmalarını gerçekleştirerek en kısa süre içinde halkımızın hizmetine sunacağız, hizmet ilçemize ve balıkçı esnafımıza hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

  Bu arada kendi ihtiyaçlarına göre düzenlemelerini yaparak yeni mağazalarına taşınan balıkçı esnaflarından Birkan Berber, Ömer Bostancı, Kutluay Çaça, Mithat Çevik, Yaşar Bakır ve Mustafa Bakır ile yaptığımız röportajda ise adı geçen balıkçılar “öncelikle bizler için yıllardır hayati önem arz eden bu sorunun çözülmesini ve ihtiyacımızın giderilmesini sağlayan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ve belediye çalışanlarına teşekkürler ediyoruz. Bilhassa kış mevsiminde en büyük problemlerimizin başında gelen mağaza probleminin çözülmesinden son derece mutluyuz, bizlerde ağlarımız ve diğer gereçlerimizi ortada bırakmak istemiyorduk ancak sıkıntı ortada idi, sorunun iki taraf içinde çözülmüş olmasında dolayı son derece mutluyuz ´dediler.









Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2012, 13:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gerzeli
Gerzeli - 11 yıl Önce

adam gibi adam osman başkan

gerzeli
gerzeli - 11 yıl Önce

tebrikler sayın başkan peki hala bu dükkanlar kiralandı mı? satıldı mı? hibe mi edildi balıkçılara.

UZAKTAKİ BALIKÇI
UZAKTAKİ BALIKÇI - 11 yıl Önce

allah seni başimizdan eksik etmesin başkanim.

YAMACUKLU ALEMCİ
YAMACUKLU ALEMCİ - 11 yıl Önce

balikçi barinaklari iyi güzelde buralarin kime ait olduğu ve kirami yoksa hibe mi olduğunu belediye açiklarsa iyi olur. burasi meyhanelere dönmesin, eğer dönecekse başkan bizede versin.

acısu
acısu - 11 yıl Önce

balikçi arkadaşlarim adina cok sevindim.tebrikler osman başkan

banner381
SIRADAKİ HABER