Bölge Balıkçılığı Masaya Yatırıldı

Bilimsel destek toplantılarının ilki Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

Bölge Balıkçılığı Masaya Yatırıldı

Sinop Üniversitesi Su ürünleri Fakültesinde gerçekleştirilen ve Sinop’ ta kurulu balıkçı birlik ve kooperatifleri başkanlarının katıldığı, bölgesel balıkçılık sorunları hakkında bilgi alışveriş ve bilimsel destek toplantılarından ilki Sinop’ta gerçekleştirildi.

İlçemiz balıkçılık sektörünü temsilen Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Osman Başar’ın katıldığı ilk toplantıda Sinop kıyılarındaki balıkçılık kaynaklarının korunması konusu başta olmak üzere bölge balıkçılığını ilgilendiren bir çok konunun ele alındığı toplantıya Sinop- Kastamonu Su ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, Sinop Merkez Abalı Balıkçı Kooperatifi Başkanı Ömer Tuncer,  ve Ayancık Tarakçı Köyü Su ürünleri Kooperatifi başkanı Turan Öztürk ile Su ürünleri Fakültesi yöneticileri ve öğretim üyelerinin yanı sıra, Fakülte dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin, Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Levent Bat, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ve Yrd. Doç. Dr. Fatih Şahin ile Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Yakup Erdem katıldı.

Toplantıda bölge balıkçılığında söz sahibi olan Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticilerinin dile getirdiği bölgesel balıkçılık kaynaklarının ekosistem tabanlı işletilmesi konusundaki sorunları ele alınarak destek olanakları değerlendirildi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 10:36

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER