Çanakkale 1915" Sinop'ta

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Çanakkale 1915" adlı filmin 11 ilde ücretsiz gösterilmesi için çalışma başlattığını belirterek, filmin 3-4 Kasım'da Sinop'ta gösterime gireceği belirtildi.

Çanakkale 1915

  Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, "Çanakkale 1915" adlı filmin kentte gösterime sunulacağını belirterek, "Bu filmin amacı her ırktan insanların kanlarının birbirine karıştığı Çanakkale ruhunu insanlara aşılamaktır" dedi.

Çelik, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın "Çanakkale 1915" adlı filmin 11 ilde ücretsiz gösterilmesi için çalışma başlatıldığını belirterek, filmin 3-4 Kasım'da Sinop'ta gösterime gireceğini söyledi.

Filmi kentte bin 500 kişiyle buluşturmayı hedeflediklerini belirten Çelik, bu filmin gösterime girmesinin ardından kardeşliğin, birlik ve beraberliğin pekişmesi noktasında olumlu etkiler ortaya çıkacağını ifade etti. Çelik, şunları kaydetti:

"Bu filmi bünyemizdeki bin sporcu ve 500 kursiyerimiz dahil toplam olmak üzere toplam bin 500 seyirciyle buluşturmayı hedefliyoruz. Filmi, günde iki seans halinde ücretsiz olarak gösterime sunacağız. Çanakkale ruhu sürekli gündeme gelmesi gereken bir durum olmalı. Çanakkale ruhunda şu mana var- Ümmet anlayışından millet anlayışına geçiş sürecini taşıyor. Bu savaşta bütün ırkların tek yürek olduğu bir tablo var. Bu savaş bütün Müslümanların hercümerç olup kanların birbirine karıştığı, kucak kucağa cesetlerin bulunduğu son savaştır" dedi.

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2012, 16:38
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER