Daha Az Ödenecek

Ekim Dönemi Bağkur Primi %5 Daha Az Ödenecek

Daha Az Ödenecek

7 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 6745 sayılı kanununla ,5510 sayılı Kanunun  81 inci maddesinde yapılan değişiklikle, Bağkur primlerinin % 5 daha az ödenmesine imkan tanıyan düzenleme yapılmıştı. Düzenleme, 1 Ekim itibariyle yürürlüğe girecek.

Düzenlemeden Kimler Yararlanabilecek

İsteğe bağlı sigortalılar hariç,

gelir vergisi mükellefleri,

esnaflar,

 muhtarlar,

tarım bağkur’luları,

Vadesi geçmiş prim borcunun bulunmaması gerekiyor

Düzenlemeden yararlanacak olanların 1 Ekim tarihi itibariyle vadesi geçmiş prim borcunun bulunmaması gerekiyor. Geçmişe dönük prim borcu bulunmakla birlikte, bu borçlarını yapılandırmış(taksitlendirmiş)  olanlar,  %5’lik prim indiriminden yararlanabilecekler. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği 1 Ekim itibariyle prim borcu olduğu için %5’lik indirimden yararlanamayanlar, söz konusu borçlarını ilerleyen aylarda ödemeleri veya taksitlendirmeleri durumunda da prim indiriminden yararlanabilecekler. Bu durumda olanlar, borçlarını ödedikleri ya da taksitlendirdikleri aydan itibaren % 5’lik prim indiriminden yararlanmaya başlayabilecekler.

Asgari ücret üzerinden prim ödeyenler 82 TL az prim ödeyecek

Düzenlemeden yaralanma şartlarını taşıyanlardan, primlerini asgari ücret üzerinden ödeyenler, Ekim ayı primini Eylül ayı primine göre yaklaşık olarak 82,35 TL daha az ödeyecekler. Halihazırda esnaflıktan ve şirket ortaklığından dolayı,  568,21 TL prim ödeyenler 485,86 TL ödeyecekler. Yine halihazırda 435,63 TL prim ödeyen tarım bağkur’luları ise 353,28 TL ödeyecekler.

Haber: Cumhur ÇETİN

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2016, 11:38

Mustafa Yoğurtçu

YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER