Doğalgaz Ne Zaman Gelecek?

Doğalgaz ihalesi sahibi Akmercan Şirketler Grubu Enerji Müdürü 10 Temmuz 2014 Perşembe günü saat 16.30’da Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’yı makamında ziyaret etti.

Doğalgaz Ne Zaman Gelecek?

  Ziyaret kapsamında Akmercan Enerji Grubu Genel Müdürü Yunus Kesgin, Sinop Gaz Bölge Müdürü Necmettin Erikçi, Delta Gaz (Bafra-Havza) Bölge Müdürü Mustafa Sezen ilçemize geldi. Ziyaretlerine Sinop’tan başlayan Akmercan Şirketler Grubu, yetkili makamları Sinop ve Gerze’nin gelecekteki vizyonu hakkında bilgilendirdi.

Akmercan Enerji Genel Müdürü Yunus Kesgin, 11 Haziran 2014’te EPDK’dan Lisans onayı aldıklarını önce Sinop’a daha sonra Gerze’ye doğalgaz vereceklerini, çalışmalarını ivedilikle bitireceklerini ifade etti. Doğalgaz yatırımı kapsamında Gerze’ye 4 Milyon Dolar yatırım yaptıklarını söyleyen Kesgin, Doğalgaz istasyonu inşası için yer teğit ettiklerini söyleyerek bu konuda Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’nın görüşlerini aldı.

Doğalgaz getirilmesiyle birlikte mutfak gideri, ısınma ve sıcak su kullanımından %50 tasarruf edileceğini, zehirlenmeleri önlemek için bacalı kombi yerine hermetik kombinin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Kesgin, 2015’te önce Sinop’a daha sonra Gerze’ye gaz vermeye başlayacaklarını ve bu süreci en kısa sürede tamamlamak için çaba göstereceklerinin sözünü verdi.

 Haber: Özge İnce

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 10:03
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER