Doğalgaz Yolda

Devam eden çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunmak üzere yetkililer Yeniken’ te buluştular.

Doğalgaz Yolda

  Bafra-Yenikent arası doğalgaz şebekesi boru hattı döşeme çalışmalarının geldiği nokta hakkında bilgi almak üzere Kaymakam Metin Kubilay, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayati Yaşar, Yenikent’ e gittiler. Burada Belediye Başkanlığı makamında Belediye Başkanı Mevlüt Aydın, Botaş yetkilileri ve yüklenici firma Arsel-Getay yetkilileri tarafından karşılandılar. Yetkililerden boru hattı çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

Botaş yetkileri yaptıkları açıklamalarda;

  Bafra-Yenikent arası 112 km.lik doğalgaz boru hattının 4 ana vana üzerinden otomasyon sistemi ile kontrol edileceğini, 70 ile 75 bar arası çalışacak olan borularda, barın düşmesi halinde yöreye zarar vermeden sistemin otomatik olarak gaz akışını keseceğini, bunun da yöreye en yakın birim olan Samsun Bölge Müdürlüğü teknik personelince yerine getirileceği bilgisini verirken, yüklenici firma Arsel-Getay yetkilisi ise; işaretleme işlemini şu anda Acısu mevkiine kadar getirdiklerini, işlemin önce kamulaştırmaları yapılıp sonra da 1.20cm.lik kazı ile boruların 100 bara dayanaklılık kontrollerinin yapılarak kapatılması seklinde gerçekleştirilmekte olduğunu, 80 kişilik ekiple gerçekleştirilen çalışmalarda yoğunluğun Sinop İl sınırlarına kaydırıldığını belirtirken EPDK tarafından yapılan ihale gereğince de evlere doğalgaz dağıtımına 2014 yılı içersinde başlanacağını ifade ederek sözlerini bitirdi.

Gerze Kaymakamı Metin Kubilay’ da yaptığı kısa konuşmadan yetkililere çalışmalarında başarılar diledi.
Haber: Süleyman Patı.






Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2012, 16:16
YORUM EKLE
YORUMLAR
gerzeli
gerzeli - 11 yıl Önce

doğal gazmış neresi doğal o kadar köylülerin tarlasını yok pahasına istimlak edip tarla sizin ama ağaç dikemezsin ev yapamasın sadece ekebilirsin adamklar tarlalar arsında duvarları çitleri yıkıp bırakıyor verdikleri para onu karşılamaz tabi bazaıların istimlaktan hayatlarınada görmedikleri parayı alıyorlar cayva sakinleri vb. yolun güzergahını değiştiren osman başkana teşekür etmek lazım bakın yaykıldakilerde wyok pahasına arazileri istimlak edildi ....aama biz bunu hakediyoruz ne karşı gelen var nede isyan eden. tıutturmuşuz bir termik gidiyoruz termikten başkada doğayı katlediyorlar doğal gaz boruları yılan gibi dönüyo işlerine gelen yoldan neresi denk gelirse ordan doğru çöizmiş bu projeyi yapan mühendis hiç mi akışkan dersi almamış .. yada diplomayı nerden almış teşekkürler botaş teşekkürler osman başkan

gerze dostu
gerze dostu - 11 yıl Önce

ulan angut ev yapacak ağac dikecek yermi bulamadın

banner381
SIRADAKİ HABER