Eğitim-sen basın açıklaması.

Sinop Eğitim-Sen Şube Başkanı Seyfi Çelebi 2 Temmuz 1993 deki Sivas ta yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yayınladı.

Eğitim-sen basın açıklaması.

Seyfi Çelebi’nin basın açıklaması.

19 yıldır Yüreklerimiz Kanıyor, Sivas Katliamını Unutmadık, Unutmayacağız!

  Bugün, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan ve “insanlık suçu” olarak tarihe geçen devlet destekli katliamın 19. yılı. 19 yıldır yüreğimizi kanatan, her yıl giderek artan kitlesel gösterilerle lanetlenen, Sivas katliamını yapanları, onları kışkırtanları ve hükümetiyle, yargısıyla 19 yıldır koruyup kollayanları büyük bir öfkeyle lanetliyoruz. 

Sivas katliamı, Türkiye’de yaşayan çeşitli inanç ve mezheplerden halklarımızın umudu ve aydınlık geleceği olan aydın, yazar ve sanatçıların da içinde olduğu 35 insanın ırkçı-gerici güçler tarafından katledilmesiyle tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Sivas katliamı, tıpkı 1 Mayıs 77, Malatya, Maraş, Çorum, Gazi Mahallesi katliamları gibi bilinçli bir şekilde karanlıkta bırakılmak, unutturulmak istenmiş; bu önceki katliamlar gibi, arkasındaki karanlık güçler bilinçli olarak açığa çıkarılmamıştır.  

19 yıldır dillendirilen katliamın asli faillerinin ve arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması ve cezalandırılması talebi, bütün engelleme girişimlerine rağmen bugün de sürmektedir. Geçmişte Maraş’ta, Çorum’da ve ülkenin çeşitli yerlerinde yaşanan katliamları tertip eden ve faillerini koruyan zihniyet, benzer bir tutumu aradan 19 yıl geçmiş olmasına rağmen Sivas katliamı sonrasında da sürdürmektedir. 

Geçtiğimiz yıl Mart ayında Sivas katliamı ile ilgili olarak mahkemenin vermiş olduğu “zamanaşımı” kararı sonrasında Başbakan’ın “Karar, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun” ifadesi, AKP iktidarının katliamı sahiplendiğini ve katillerin zamanaşımı ile cezasız kalmasından büyük memnuniyet duyduklarını göstermektedir. Sivas katliamı sanıklarının avukatlığını yaparak, katliamı sahiplenenlerden bazılarının bugün iktidar partisi saflarında milletvekili, hatta bakan olarak görev alıyor olması, bu konuda başka söze gerek bırakmamaktadır.  

Türkiye’de geçmişte halkları birbirine düşürerek katliamlara zemin hazırlayanlar, bugün hala ayrımcı, ırkçı-gerici politikalarını sürdürerek halkların kardeşliğini ve emekçilerin birliğini engellemek için ellerinden geleni yapmaktadır. 

Toplumsal yaşamı tehdit eden, iktidar destekli tüm saldırı ve katliamlar, Anadolu’nun farklı renklerinin, kimliklerinin ve kültürlerinin barış içinde bir arada yaşama isteğini asla kıramamıştır ve buna güçleri yetmeyecektir. 

İnsanlık, kendisine karşı işlenmiş suçları asla unutmamıştır ve unutmayacaktır. Eğitim Sen olarak 2 Temmuz Sivas katliamında yaşamını yitirenleri bir kez daha saygıyla anıyor, katliamı gerçekleştirenleri ve destekçilerini bir kez daha lanetliyoruz!

Seyfi Çelebi

Şube Başkanı

 



Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2012, 21:54
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER