Eyusa Sanatevi Çinicilikte Usta

Çiniciliği tanıtmaya ve ekonomiye katma çalışmalarına aralıksız devam ediyorlar

Eyusa Sanatevi Çinicilikte Usta

  İlçemizde bir süredir faaliyetini sürdüren Eyusa Çiniciliğin çalışmaları hakkında zaman zaman bilgiler vermiştik. Sanatevi çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor.

Uludağ Üniversitesi Çinicilik Bölümü mezunu öğretmenleri Sacide Dönmez’ in yönetim ve rehberliğinde bu kez de ilçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa çinicilik kursu açtılar ve Hamidiye mahallesi Hal caddesinde bulunan sanat evinde açtıkları kursta, kursiyerlere yeni dekorlar, çeşitli logolar, plaket ve takı tasarımı üzerine kurslar veriyorlar.

Eyusa Sanat evi sahibi Sacide Dönmez çalışmaları ile ilgili olarak” çinicilik bölgemizde yeni bir sektör olmasına rağmen her geçen gün tanınıyor ve süratle yaygınlaşıyor” dedi. Çini işlemeciliğinin çok özel bir sanat olduğunu ifade eden Dönmez, çiniciliğin tarihinin çok eski olduğunu. Günümüze son derece zengin örneklerle ulaştığını sözlerine ekledi.

Sacide Dönmez önümüzdeki günlerde Sinop ve çevresinde açacakları bir dizi özel sergilerle bu sanatın daha fazla tanınması ve dolayısıyla da bölge ekonomisindeki vazgeçilmez yerini alacağını umduklarını dile getirdi.
























































Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2012, 08:56
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER