Feshane’de Dikmen

Dikmen’i tanıtmak için geldiler.

Feshane’de Dikmen

  11-14 Aralık tarihleri arasında İstanbul Feshane’de düzenlenen Sinop Tanıtım günleri kapsamında Sinop’un Dikmen ilçesinin tanıtım standını ziyaret ederek Feshane günleri hakkında bilgi edindik.

Dikmen tanıtım standında Dikmen Halk Eğitimi Müdürü İsmail Macit, Feshane günleri hakkında gazetemizi bilgilendirdi.

10 Aralık 2014 Çarşamba günü İstanbul’a gelerek tanıtım standının hazırlıklarına başladıklarını söyleyen Macit, tanıtım standında 5 görevli arkadaşıyla birlikte Dikmen’i temsil ediyor. Dikmen’in tanıtımı için dergi ve poster dağıtıyor.

Yaklaşık bir aydır Feshane hazırlıkları içerisinde olan ilçe, tanıtım standını ziyarette bulunanlara nokul, tirit ve keşkek ikramında bulunuyor. Tanıtım standının arka planında ise Dikmen’in Kuzfındık ve Bozarmut Yaylalarının genel görüntüsü ile Yağlı güreşlerin fotoğrafları bulunuyor.

 Feshane’de tanıtmak üzere Dikmen’in 70-80 yıllık gelinliklerini ve yöresel kıyafetlerini, Halk Eğitimi Merkezi’nin hazırlamış olduğu el işlerini ve Halk Eğitimi Merkezi’nin Dikmen’de çekilmiş fotoğraflarının sergisini getirdiklerini söyleyen Macit, tanıtım standında yöresel erik, elma ve ayva pekmezleri, kanlıca mantarı tuzlaması, peynir ve el işlerinin satışının yapıldığını ifade etti.

Feshane’de bulunuyor olmaktan çok memnun olduklarını belirten Macit, İstanbul’daki Dikmenli hemşerilerinin, Milletvekillerinin, Bürokratların, Dernek başkanlarının ve belediye başkanlıklarının tanıtım standını ziyaret ettiğini belirtti.

Macit, ”Gazeteniz vasıtasıyla Sinop Valiliği’ne, Dikmen Kaymakamı Soner Özer’e, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu ’ya, Sinop İli Dikmen İlçesi ve Çevre Köyleri Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ne ve tüm Dikmenlilere teşekkür ederim. ”dedi.

















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2014, 13:33
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER