Geleceğin Sanatçılarını Yetiştiriyorlar.

Yaz tatilinde keman çalmayı öğreniyorlar.

Geleceğin Sanatçılarını Yetiştiriyorlar.

Gerze Belediye Konservatuarı bünyesinde açılan Keman Kursunu ziyaret ederek Müzik Öğretmeni Gülay Kocabıyık’tan bilgiler edindik.

Gülay Kocabıyık aynı zamanda Türk Sanat Müziği Korosunda şef olarak görev yapan İbrahim Kocabıyık’ın eşi. Gülay Hoca üç senedir Gerze Belediye Konservatuarında keman kursları veriyor. Yaklaşık 6 ay süren kursta eğitmenlik dışında Türk Sanat Müziği Korosunda klarnet çalıyor.

Öğrenciler keman kursunda ilk aşamada nota bilgisini öğrenerek öğrendiklerini enstrüman üzerinde uygulamaya döküyor. İçlerinde üçüncü yılına giren öğrenciler olduğunu da belirten Gülay Hoca, öğrencilerinden bazılarının yetişkinlerin oluşturduğu Türk Sanat Müziği Korosunda konsere çıktıklarını belirterek alt yapıyı öğretmeyi amaçladığını belirtiyor.

En küçüğü 7, en büyüğü 20 yaşında olan yaklaşık 30 öğrenciye Çarşamba ve Cuma günleri 17.00-19.00 saatleri arasında keman eğitimi veren Gülay Hoca, kayıtların devam ettiğini belirterek çocukların kemana olan ilgisinden oldukça memnun olduğunu ifade etti.

Haber: Özge İnce








 

Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 09:02
YORUM EKLE
banner381
SIRADAKİ HABER