Gerze Horozu ve Hacı Kadı Tavuğu Üretimleri Devam Ediyor.

Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı projesi adım adım ve büyük bir özveri ile hayata geçiriliyor.

Gerze Horozu ve Hacı Kadı Tavuğu Üretimleri Devam Ediyor.

  Projede gelinen aşamaları değerlendirmek ve koruma altına alınan ırkları son durumlarını yerinde kontrol etmek amacıyla bu işte önder konumda olan Keskinoğlu Tavukçuluk Sağlık Şefi Devrim Esin ilçemize geldi.

  Gerze Kaymakamı Metin Kubilay ve Gerze Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Halil Karadeniz ile birlikte gıda tarım ve ilçe müdürlüğündeki vitrin kümeste tavuk ve horozların son durumu konusunda incelemeler yapılarak, projenin geldiği nokta konusunda incelemelerde bulunuldu.

Kaymakamlıkça deneme üretimine 180 yumurta ile başlanılan ve 150 civcivle çıkılan yolda öncelikle ilçe müdürlüğü bahçesinde 30 tavuk kapasiteli vitrin kümes hayata geçirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Keskinoğlu Tavukçuluk yetkilisi Devrim Esin;

Yapılanın son derece güzel bir çalışma olduğunu, yurdumuz hayvanlarının korunmasının ve geleceğe taşınmasının en önemli görevlerden biri olduğunu, bu ırkların ve benzerlerinin ilgisizlikten dolayı nesillerinin tükenmekte olduğunu, bu ırkın son derece dikkat çekici özelikleri olduğunu, Keskinoğlu tavukçuluk olarak bu konuda her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını, ırkı korumanın yanında çoğaltılması ve tanıtımının yapılmasının da son derece önemli olduğunu, maddi kaynak açısından da desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Kaymakam Metin Kubilay ise yaptığı açıklamalarda;

Bu projede artık zor olan aşamaları geçtiklerini, bundan sonraki hedeflerinin yapılan bu çalışmanın gerek yurt içi ve gerekse yurt dışı tanıtım çalışmalarının layıkı ile yerine getirilmesi olduğunu, bugüne kadar 2000 üreticiye maddi katkı sağladıklarını ve bu yardımların aksatılmadan devam ettiğini ifade etti.

Gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğündeki incelemelerin ardından Kaymakamlık Makamına geçildi. Burada sürdürdüğü konuşmasında Kaymakam Metin Kubilay; projenin ekonomik boyutları ile ilgili bilgiler vermesinin yanı sıra,  ilçe ekonomisine son derece büyük katkılar sağlayacağından kuşku duymadığımız projemiz, ilçemizin çehresini değiştirebilecek nitelikte, katkılarından dolayı Keskinoğlu Tavukçuluğa ve desteklerini esirgemeyen yerel ve ulusal basına teşekkür etti. Devrim Esin; ırkın korunması ile her türlü çalışmalarının iklim koşulları nedeniyle Gerze’ de yapılması gerektiğini, üretimin artırılarak köylerde yaygınlaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Gerze Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil Karadeniz: bu ırkın neslinin tükenmemesi için her türlü çabayı gösterdiklerini, u konuda Türkiye’ nin önder kuruluşlarından biri olan Keskinoğlu Tavukçuluğun tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirtti. Devrim Esin ise talepleri fabrika üst yönetimine taşıyacağının sözünü verdi.

Kaymakam Metin Kubilay ise;” temelleri attık, yeni destekler bekliyoruz, 27 Kasım inşallah Gerze’ nın ufkunun açılacağı günün başlangıç tarihi olur” dedi.
Haber: Nurgül Gençay
















Gerze Gündem Haber

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2012, 14:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
SAİM GÜLTEKİN
SAİM GÜLTEKİN - 11 yıl Önce

sitenizdeki hacıkadı tavuk ırkıyla ilgili çalışmalarınızı taktir ediyorum bende kanatlı hayvan severim saf ırklarımızın bozulmadan sonraki nesillere iletilmesi taraftarıyım ben bursada ikamet ediyorum bende saf denizli ile uğraşıyorum,ırkların melezlenmesine karşıyım istedimki bir kaçtane orjinal ırkım olsun yılda 1kez samsuna gelmekteyim gerzede yerinde görmek, bu ırkın güzelliklerini bileninden dinlemek öğrenmek isterim ziyarek amaçlı gelebirmiyim bu konuda yardımcı olurmusunuz bilmiyorum şansımı denemek isterdim yaptığınız çok işler var en güzelide bu güzel ırkın korunması ile ilgili çalışmalarınız taktire şayan sizlere teşek ederim 05424539615,[email protected]. çalışmalarınızda sizlere başarılar dilerim allah yardımcınız olsun iyi çalışmalar.
Editör Notu: Buyrun gelin misafirimiz olun aynı zamanda yapmak istediğiniz tüm çalışmalara yardımcı oluruz.

metin mandal
metin mandal - 6 yıl Önce

slmlar acaba hacıkadıngerze tavugu kuluçkalık yumurta temin edebilirmiyiz tşkler

metin mandal
metin mandal - 6 yıl Önce

özür dilerim iletişim adresimi yazmayı unuttum 05443293143 [email protected]

banner381
SIRADAKİ HABER